Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2023 15:35 - Истината за датата 3 март...
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 5613 Коментари: 15 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Без Априлско въстание нямаше да има 3 март, затова то е основната причина за тази дата. С него българският народ искаше да се освободи от турско робство. Априлското въстание е дело на българския народ и на неговите най-достойни синове, които го организираха и ръководеха. Неговото жестоко потушаване показа робските вериги, които българският народ се опита да строши, но не можа. Руският народ най-силно почувства робската участ на българския народ и поиска да участва в освобождаването му от робството.Руският император използва желанието на руския народ и обяви война на Турция. Той искаше с възстановяването на българската държава, Русия да има силна позиция в нея, за да има силна позиция за проливите. 
   Истината за датата 3 март в българската история е основната причина за нея - Априлското въстание, съвпадането на посочените желания и тяхното осъществяване на тази дата. Постигнатото на нея беше осакатено на Берлинския конгрес. Тази истина я няма в учебниците по история, защото те се пишат от русофили и русофоби. Те пишат за 3 март според мнението си за Русия. Всеки от тях вярва, че всеки, който говори за 3 март е русофил или русофоб. Заради вярата си той не разбира, че има българофили, които са признателни на руския народ и другите народи, които жертваха свои синове за свободата на България. Тяхната признателност не се влияе от съгласието или несъгласието им с външната политика на Русия и на другите държави.
   За българофилите смяната на националният празник е безхаберие към Априлското въстание и поругаване паметта на загиналите за да има 3 март.
   Искащите 3 март да не е национален празник изпълняват поръчка и/или са русофоби. Те бягат като Дявол от тамян от референдум за националния празник. Бягството им доказва, че те разбират, че мнозинството от българския народ иска 3 март да е национален празник.
                  ***********************************************************************
   Без 3 март можеше да няма Трета българска държава. Пример: кюрдите нямат държава.
                  ***********************************************************************
   Според някои след няколко години БРИКС ще е първа икономика в света. Ако те са прави и мнозинството в Парламента смени националния празник, България ще загуби от тази смяна.



Гласувай:
42


Вълнообразно


1. анонимен - Ще се отървем от тая срамна дата, ...
04.08.2023 15:37
Ще се отървем от тая срамна дата, приемете го и млъкнете.
цитирай
2. krumbelosvet - О, г-н бесни
04.08.2023 17:33
"приемете го и млъкнете", ока бесното
Заповедва фашето.
цитирай
3. katan - Това е.
04.08.2023 17:46
В основата на Освобождението ни е Априлското въстание.
То завършва на 3 март 1878 год. с подписването на Сан Стефанския мирен договор.
Договорът е между две империи, но слага край на Априлското въстание и началото на нова България.



цитирай
4. p12a28n - дори и факти
04.08.2023 17:55
да прилагаш, някой ще го отхвърлят. Просто си търсят нов господар, а той чака през океана! Това е болното, не датата, не благодарността към падналите жертви за освобождението на България. О шипка както е тръгнало и Вазов ще забраним, нека Еди Мърфи да е жив freedom!!!
цитирай
5. kvg55 - mihailts,
05.08.2023 13:23
А без Руско–турската Освободителна война от 1877–1878 година нямаше да има Съединението и Обявяване на независимостта на България.
Така че, както правилно си казал, хронологията на събитията е основен принцип в Историята.
цитирай
6. p12a28n - Нека благодарим НА ТЕЗИ който са ...
05.08.2023 16:58
Нека благодарим НА ТЕЗИ който са наистина БЕЗПРИСТРАСТНИ В УБЕЖДЕНИЯТА СИ!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
06.08.2023 00:17
Чудесно си го написал и обосновал!
Тези, които по политически причини не приемат Трети март и с алабалистики се мъчат да очернят тази светла дата, заслужават да са рая на султана, колена и тормозена, за да оценят какво са получили, без да го заслужават!

Всичко най- добро!
цитирай
8. zaw12929 - Без Априлско въстание нямаше да има ...
17.09.2023 02:24
Без Априлско въстание нямаше да има 3 март
без трети март нямаше да има България стига омраза- те проливаха кръв имайки ни за братя
Оказваме се надменни неблагодарници
Пример: кюрдите нямат държава.
цитирай
9. zaw12929 - ТО Е ЗАПОВЕД ОТВЪН НАД ПОСЛЪШНИДЛУГИ ПРЕДАТЕЛИ СПРЕТЕ СЕ СЛУГИ
19.09.2023 06:07
За българофилите смяната на националният празник е безхаберие към Априлското въстание и поругаване паметта на загиналите за да има 3 март.
цитирай
10. blagovesteliseev - Засрами се, анонимнико
28.09.2023 22:29
Стефанаки ли си какъв си, туркофил.
анонимен написа:
Ще се отървем от тая срамна дата, приемете го и млъкнете.

цитирай
11. batogo - Чест и почитания за присъствието Ви в блоговата среда!
21.12.2023 08:31
Според скромното ми мнение, ако някак си БРИКС надделее по някакъв начин над цивилизования свят, това ще означава, че агресивната бездуховност и примитивизма са надделели над здравия разум и творческото съзнание в света, което ще е с трагични последствия, приятелю!
цитирай
12. mihailts - Отговор за batogo
04.01 19:31
Агне в чувал не се купува.
- Българска народна мъдрост

През 1989 година беше сменено проваленото управление на България. С новото управление тя бързо стигна дъното на Европа и до днес уверено стои там.
Преди 1989 година управляващите искаха от управляваните да вярват, че комунизмът е светлото бъдеще на човечеството, затова светлото бъдеще на България е гарантирано. Някои вярваха. Те бяха най-добрите защитници на управлението на България. За тях:
- Вярата в комунизма беше най-качественото човешко мислене за управление на обществото;
- Всеки, който не вярваше в комунизма, беше враг на народа.
След 1989 година управляващите искат от управляваните да вярват, че демокрацията е светлото бъдеще на човечеството, затова светлото бъдеще на България е гарантирано. Някои вярват. Те са най-добрите защитници на управлението на България. За тях:
- Вярата в демокрацията е най-качественото човешко мислене за управление на обществото;
- Всеки, който не вярва в демокрацията е некачествен човек.
Вярата е смисълът на живота за вярващия за вярваното от него. За нея той може да се жертва. Когато иска да прави:
- Добро, той помага на хората;
- Зло, той измъчва и убива хора.
Вярващият се интересува от истината за вярваното от него, но не иска да я разбере, не може да я разбере и не я разбира, защото е убеден, че тя е каквато иска или, че тя е каквато не иска. Затова логиката е враг номер едно за него, защото пречи на вярата му и за него е немислимо, че е възможно да вярва грешно. Когато вярващият е убеден, че истината е каквато иска, неговата вяра е позитивна, а когато той е убеден, че тя е каквато не иска, неговата вяра е позитивна. Сред вярващите най-разпространена е позитивната вяра. Такава е вярата на вярващите в комунизма и в демокрацията.

Следва продължение
цитирай
13. mihailts - Продължение на горния коментар
04.01 19:42
Изборният закон след 1989 година гарантира управлението на всеки избран, който изпълнява обещаното и на всеки избран, който не изпълнява обещаното. Затова всеки, който иска властта за своя изгода, лъже както и колкото иска. Той обещава на избирателите, че ще управлява както те искат, а ако е избран управлява както той иска. За него гласуват тези, които му вярват. Те купуват агне в чувал - управлението на България. Когато е излъган, нито един от тези гласоподаватели не чувства отговорност за гласуването си. Тогава той вярва, че е постъпил правилно, но човешко е да се греши и обвинява негласувалите за лошото управление. Заради нелогичното си мислене той не разбира, че:
1. Ако с изборния закон се гарантира отстраняване веднага и завинаги от властта на всеки избран, като не изпълни обещано, лъжците няма да могат да управляват.
2. Негласувалите са две групи:
- безразлични към управлението;
- интересуващи се от управлението, които с негласуването си изразяват своята активна гражданска позиция против лошия изборен закон.

***

Поне от 2001 г. статистическите данни за раждаемостта в различните етноси ясно показват, че в обозримо бъдеще ромският етнос ще е най-многоброен.
Резултатът от тази тенденция в раждаемостта на различните етноси не разбират вярващите в светлото демократично бъдеще на България. Заради нелогичното си мислене те не разбират, че ако управлението на България продължи по същият начин още десетина години ще е нейният край, защото тогава ромският етнос ще е най-многоброен и ромските барони ще създадат ислямска робска държава.
Въпроси към вярващите в светлото демократично бъдеще на България:
1. Защо управляващите не казват тенденцията в раждаемостта на различните етноси в България?
2. Ще питаш ли управляващите защо не казват тенденцията в раждаемостта на различните етноси в България?
3. Истина или лъжа е, че ако целите, които една държава иска да постигне са добри, но е управлявана лошо, тя няма да ги постигне?

Следва продължение
цитирай
14. mihailts - Продължение на горния коментар
04.01 19:45
Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
- Българска народна мъдрост

Ако БРИКС стане първа икономика в света, причината ще е, че неговите управляващи управляват по-умно своите икономики отколкото управляващите САЩ и ЕС управляват икономиките си. Тогава отговорни за промяната на лидерството в световната икономика са управляващите БРИКС и гласувалите за тях и управляващите САЩ и ЕС и гласувалите за тях. Тяхната отговорност е заради начина им на мислене, с който БРИКС ще спечелят, а САЩ и ЕС ще загубят.
цитирай
15. batogo - Благодаря ти за обстойния логически анализ, Михаил!
07.01 07:33
Аз ще бъда кратък в отговора си. Според скромното ми мнение човешкото, а от там и общественото развитие се базират на няколко основни Принципа. Те са Любов, Мъдрост, Истина, Дух, Воля, Вяра в Божият Промисъл, Дълбоко Осъзнаване и Развитие наТворческия Потенциал. Където тези основни компоненти присъстват и действат, има развитие. Където са недостатъчни или отсъстват, има застой и деградация. По тази причина инертни, неосъзнати, бездуховни, невежи, посредствени, агресивни общности с примитивно съзнание, разрушителни идеи и разбирания, каквито са комунистическите и коминтерновските, не могат да създадат нормални, перспективни държави, общности и общества.
Светли,творчески дни, Приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 678479
Постинги: 163
Коментари: 607
Гласове: 27743
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930