Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 20:09 - Втора формула за демократично управление чрез неизпълнение на обещаното и според желаното от управляващите
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 1702 Коментари: 0 Гласове:
3



  Втората формула за демократично управление чрез неизпълнение на обещаното и според желаното от управляващите е: ако след проведените избори за Народно събрание, неразбирателството между партии за състава на правителството и неговата парламентарна подкрепа доведе до нови избори, България ще загуби много, затова за нейно добро нашата партия отстъпва от някои свои предизборни обещания и се споразумява с друга партия или с други партии за управлението на страната.
  Горната формула беше използвана и след изборите на 5 октомври при съставянето на правителството и осигуряването на парламентарно мнозинство за неговата подкрепа. Този път от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Към тях се опита да се присъедини и партията на Бареков, но Бойко Борисов изчака тя да обяви, че се отказва от предизборни обещания и отказа да я вземе в своя отбор, като се подигра на нейните политици.
  В нито една партийна предизборна програма не е записано, че ще се отказва от обещаното.
  Съставът и броят на депутатите на партийните парламентарни групи зависи от  броя на гласувалите за всяка партия и от начина на гласуването им. Те гласуват според предизборните обещания. Всяко отстъпване от тях е подмяна на вота на избирателите и поставя въпроса за законността на състава на парламента. 
  От създаването на Реформаторския блок до изборите на 5 октомври неговите политици винаги намираха кусури на Бойко Борисов и ГЕРБ, като казваха, че той не трябва да е министър-председател. Най- много против него говориха Радан Кънев, Лукарски и Миглена Кунева. 
  Години по телевизия" Скат" и във вестник " Десант" се обяснява колко лош политик е Бойко Борисов. След изборите на 5 октомври Валери Симеонов откри голямо сходство в програмите на Патриотичния фронт и ГЕРБ. 
  Гласуването на някои за реформаторите и патриотите е и заради тяхното говорене против Бойко Борисов и ГЕРБ.
  Желаното от управляващите не го знаят гласуващите винаги за една партия и вярващите, че всички трябва да гласуват. То и да им се каже. няма да го разберат.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Заглавието е " Втора формула ..." защото в този блог е постинга " Една от формулите за демократично управление чрез неизпълнение на обещаното и според желаното от управляващите".
  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 678236
Постинги: 163
Коментари: 607
Гласове: 27737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930