Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2022 20:22 - Лъжата "имам право да критикувам управляващите, защото гласувах..."
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 12935 Коментари: 18 Гласове:
54

Последна промяна: 19.08.2022 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    А.Човек  мисли разумно или неразумно. Разумният иска да разбере, дали мнение, което го засяга е истина или неистина. Той разбира или не разбира желаното и се съобразява с разбраното и неразбраното. Неразумният или не се интересува, дали мнение, което го засяга, е истина или неистина, или вярва, че то е истина или неистина. 
   Б.Когато управляващите се определят с избори има гласували и не гласували. Негласувалите може да са две групи: безразлични към управлението и интересуващи се от управлението. Интересуващите се от управлението не гласуват, когато искат добро управление, а разбират, че управляващите ще излъжат гласувалите за тях за добро управление.
                                  **************************************************
   Когато мислиш, че мнението" имам право да критикувам управляващите, защото гласувах за кандидати за власт, а негласувалите както аз гласувах, нямат право да ги критикуват ", е истина, ти мислиш неразумно за управлението с избори и не разбираш, че мислиш неразумно. Ти казваш това мнение, когато управляващите са те излъгали, а някои избиратели не са гласували за тях, защото са разбрали, че те ще излъжат. Твоето мнение за управляващите е " след дъжд качулка". Тяхното мнение за управляващите е основано на правилната им преценка за тях.
   Морално е, ти да се извиниш на близките на починалите заради лошото управление, за което си гласувал, на страдащите заради него и на негласувалите, които са разбрали, че управляващите ще излъжат. Ти не постъпваш морално, защото вярваш в глупостта за полезната гражданска активност на всеки гласувал за кандидат за власт и за вредната гражданска пасивност на всеки, който не е гласувал за кандидат за власт. Според тази глупост е постъпил правилно всеки, който е гласувал за управляващ, на който управлението е национална катастрофа. Заради вярата си в тази глупост ти мислиш, че мнението " имам право да критикувам управляващите, защото гласувах за кандидати за власт, а негласувалите, както аз гласувах, нямат право да ги критикуват " е истина и не разбираш, че е лъжа. А то е лъжа, защото е грешно, а е обявено като правилно.



Гласувай:
54


Вълнообразно


1. kvg55 - mihailts,
18.08.2022 20:49
Българинът критикува всичко и всички, само не и себе си.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Михалис!
18.08.2022 22:14
Хубава тема, както и всички останали твои, приятелю!!
Сега - към Краси
Краси, аз критикумам себе си, че подведох родителите ми! Накарах ги да вярват в СДС
Те, горките, вярваха във всичко, което кажа Трепереха над мен, заради страданията изтърпени от тях на млади години Да не се стоварят върху мен!
Доколкото можеха, справиха се!
Но, аз късно се усетих, че в СДС са взели връх мошеници и използвачи?
Направих нужното, но късно Не можах да осигуря заслужени, спокойни старини на родителите ми!
Не мога да си го простя!

Хубава вечер!
цитирай
3. raders - Щеше да имаш право, ако можеше да ...
18.08.2022 22:58
Щеше да имаш право, ако можеше да посочиш алтернатива. Не го правиш, следователно нямаш право. А фактът, че имаш възможност да пишеш глупости в интернет, означава, че имаш право да го правиш. Защото преди нямаше това право, нито възможност. Също така фактът, че не си в Белене, а на свобода, означава, че ползваш тази свобода, защото я имаш. Можеше и да я нямаш. Вярно е, че съществуват безброй несправедливости, но това винаги е било така. И ще продължава. Особено в страни с трудномислещо население.
цитирай
4. gardener - една академия за градинари или паркостроители, танцьори или театрали
19.08.2022 00:04
Обичам да ровя... заровени кучета, а темата е дълга и даже безкрайна. При нас се ползва формата - "представителна демокрация", суверенът, веднъж на 4 години си делигира неотчуждаемото право да живее свободно и без ограничения в полза на Държавата чрез подаване на глас за определен кандидат за народен представител или партия. Край, гласувал си и следващите 4 години, нито имаш право да контролираш партията или избраника си, какво правят в НС - твоя избраник може като Доган, Слави или Бойко да не стъпи в НС (докато се "избираха" за НП) или като "отстъпниците" да се яви в една партия за НП, а после да се разочарова и да стане независим, примерно. Такава е днешната система на парламентарната република, конституцията не предвижда система за контрол от суверена на неговите пълномощници в НС, а това е извор на всички беди и крах в държавата ни, а по тази причина и се тъкми резидентска республика, като главен кандидат за президенска република ще бъде нашият приятел Радев или жена му от с. Зидарово - Десито. Та, прав сте в тезата си - корпусът на суверена, делегиращ власт не е отделният гласоподавател, а сборът от всички имащи право на глас има нюанс, а всяко лично мнение не може да се счита за нищо друго, освен черна неблагодарност към устоите на нашата Република, която се грижи за осреднено аритметичното от суверена - отделният индивид, който е микс между неграмотния циганин, трайно безработните, белите боклуци във всички инкарнации, нехванатите или неосъдени престъпници и разбира се нормалните граждани и селяни. За пример трябва да ни служи коя да е демократична държава от европейски тип, които още през 16 век са изградили реална демократична република като Холандия, но това е друга тема, т.е. в РБ сме толкова далече от 16 век в Холандия, че и до днес нямаме стандарта на "лалетата" от това време, нито ума, нито вярата, нито етичните норми или морала на гражданите на Холандия, всъщност, всичко се изменя към добро или деградира...
А тази теза, която оборвате се яви за първи път в блога на един белоруски младеж преди 10-тина години. Младежът бе завършил право и като млад юрист се опитваше да блесне в очите на "краварите", от там тръгна тази мисъл - не гласуваш - имаш право да правиш каквото си искаш против устоите на държавата и при това безнаказано, самият аз като юрист, също съм развил тази теза на няколко места - анонимно в годините, предимно с идеята да запозная обществеността тук с идеята и да видя кой как звънти.
цитирай
5. ka4ak - МИШО,С ПРИЯТЕЛСКИ РЕБУС...:)))))))))
19.08.2022 14:58
06.06.2009 19:05 - Аз се чувствам,гражданин на България!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 40013 Коментари: 121 Гласове: 2



Мой дълг пред Родината е да гласувам!Мое право е да потърся сметка,ако са злоупотребили с гласът ми!И ще я потърся!А Вие!?
Нагоре


Тагове: граждански права, не се страхувай,

27. ka4ak - Тъй като едното от писмата,бе до комисията която работи закона за държавния служител,бях поръчал на куриерската служба,да я уведомят!
16.03.2012 21:48
Предполагам,че не са написали :
До парламентарната комисия по бюджет и финанси
а може би:
До законодателната комисия
и за това получих следния отговор:
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НАРОДНО СЪБРАНИЕ
N ПГ-2194-Б-38
София,14.03.2012г.
/Моля,цитирайте при отговор/
Уважаеми господин Качаклиев,
По повод Вашето отвоено писмо Ви уведомяваме,че в
Народното събрание няма Законодателна комисия.Съгласно чл.87 от
Конституцията на Република България право на законодателна
инициатива имат всеки народен представител и Министерския съвет.
Постоянните парламентарни комисии само подпомагат Народното
събрание при обсъждането и приемането на вече внесените
законопроекти.
Гражданите могат да предоставят своите предложения за
усъвършенстване на действащото законодателство на народен
представител от техния избирателен район или на съответните ресорни
министри.

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА
НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:подпис
ЕВГЕНИЯ ИЛИЕВА

Благодарен съм,за бързия отговор!
цитирай

66. ka4ak - Светла,това е единствената свята и чиста личност,която обединява и е идеал за нацията ни!Всеки си го е овесил в кабинета!Нека се потрудят,а ТОЙ ще ги гледа!!!
24.02 09:55 ka4ak написа: Все пак нали трябва да стъпим на нещо!!! Базата,Основата,Моралът е ясен!!!
какво не трябва да правим,защото е гибелно за България и за Нас самите:
1.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ
2.ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ
3.ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА
4.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО
5.ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ
1.а.ЗА ТАКИВА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ С НАРОДНИ ПАРИ
Можеме само да ги спазваме и надграждаме
"Като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение."
защото
“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”
и да не забравяме че,
ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИ МУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ.
Толкова е просто и за това гениално!!!:)))
"И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ."
Миналото може само да ни научи,как да имаме и бъдеще!:)))
В началното училище,преписването,бе основен момент в изучаването ни,а разбирането на написаното,беше гаранция,че дипломата ти не е случайна!!!
Все пак сме работодатели и трябва да знаем,че чрез собственоръчно написаната молба,този държавен служител,знае с какво се захваща!!!:))) страшно ли е това:СМЪРТ,СМЪРТ И ПАК,СМЪРТ?
За мен,а смятам,че и за всеки здравомислещ човек,това са принципи,които държавния служител не трябва да нарушава,защото са гибелни,за България!
а и тези ли негови,завети:
"Всички народи ще живеят в нея под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчинът, и за евреинът и за пр., за всички еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наше Българско..."
” Братя, възобновлението на нашата славна преди държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.”
“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”
«Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност.»
няма да разберем?!!!
Последните му дума в тефтерчето: НАРОДЕ????,не трябва,да обезмисля,преклонението ни към неговата личност и дело!
цитирай
6. sorossadistfucking - Българското съзнание, каквото и да е то УМИРА СТАТИСТИЧЕСКИ СЛЕД ВДЯКА 1 СЕКУНДА
19.08.2022 22:54
Физически, беееее, муууууу, ау, ау, ауууййй. Преди няколко месеца писах, че скоро падаме под 7 млн. Тези дни публикувах снимка със стат.данни, за констатирани под 6.500.000 население беееее, мууууу, аууууу?!?
П.п. При това в тези и последни стат.данни са и онези трайно живущи невъзвращенци по 10-20-30 години. Боят се от криминалните индивиди във властта и силовите структури, фашистките и укро-главлрезите ни...
цитирай
7. zaw12929 - НИКОГА НЕ ТЪРСИМ ВИНА В СЕБЕ СИ- ТОВА ...
22.08.2022 17:38
НИКОГА НЕ ТЪРСИМ ВИНА В СЕБЕ СИ- ТОВА НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА ЛИ Е
цитирай
8. karpis - Дори и негласувалите в България гласуват!
23.08.2022 00:07
Има вратичка в закона,чрез която и негласувалите се приемат за гласували,само да ги има в избирателния списък.С разни уж формули и предписания от ЦВИК се преразпределят гласове за когото е нужно,дори въпросният избирател да не е упражнил правото си на глас!Пък било то дори и да не е жив или измислен!
Поздрави!
цитирай
9. mihailts - Отговор за gardener
24.08.2022 19:55
Не знаех за публикациите на белоруския юрист и твоята. В тях посочени ли са двете групи негласували, за които говоря?
цитирай
10. zaw12929 - И ТАКА БИВА И ИНАЧЕ СТАВА- ВСЕКИ САМ ...
30.08.2022 03:41
И ТАКА БИВА И ИНАЧЕ СТАВА- ВСЕКИ САМ ОПРЕДЕЛЯ ПОВЕДЕНИЕТО СИ И ТАКАВА Е И БОЛЯТА БОЖИЯ
ВАЖНОТО Е НИКОМУ ДА НЕ ВРЕДИ, КАЗВАЙКИ С ДОБРО СЪРЦЕ ЗА ДОБРУВАНЕ
цитирай
11. mihailts - Отговор за zaw12929
31.08.2022 19:46
Човек решава сам правилно или грешно. Решенията му влияят или не влияят на обществото.
цитирай
12. gardener - не,
01.09.2022 22:39
mihailts написа:
Не знаех за публикациите на белоруския юрист и твоята. В тях посочени ли са двете групи негласували, за които говоря?

посочена е само групата, която не гласува умишлено с цел да си запази правото да бъде извън държавната санкция, когато нарушава законите, демек иска да сключи нов обществен договор като обособена част от суверена, която си запазва правото да иска само за себе си преучредяване на правилата, касаещи тази група, инвариант е призивът не плащайте данъци за издържате с парите власт, която вие не сте упълномощили да ги събира и харчи. Сега ще го потърся ... из нета.
цитирай
13. gardener - това е близко, но не е същото
01.09.2022 23:41
Виж го, ще ти е интересно, предполагам.
https://www.youtube/watch?v=pKvcfz6Lq1c
цитирай
14. gardener - и още един интересен "блогър"
02.09.2022 00:15
от по ... изкривената страна тъмното руско пространство по темата
https://a-amrod.livejournal/18798.html
аз също ще го чета, сега
цитирай
15. mihailts - Отговор за gardener
03.09.2022 20:32
Негласувалите са безразлични към властта и несъгласни с нея. Безразличните са се съгласили доброволно, властта да е от тяхно име. Невъзможно е, негласувалите заради несъгласие с властта, да имат право на безнаказана борба срещу нея, когато не докажат, че не са били безразлични.
цитирай
16. gardener - Прав сте, негласуването не дава право на безнаказана "борба" с/у устоите на държавата
04.09.2022 20:14
Но така го разбират определени обществени групи. Набързо логическата верига за стигане до това решение. 1. Държавата е обществен договор, между различни групи хора в името на тяхното собствено благоденствие и защита. 2. В различно време, различни обществени групи са влизали в договора като субекти. 3. От времето на "магна харта", а по-късно и с наполеоновите войни и ВФР, субектът се разширява. 4. Със създаването на конституционни монархии, а след това и с ВОСР, субектите, които участват във формирането и сключването на обществения договор са най-широко разширени, та до днес. 5. Според научната и полулегална "мисъл" на съветските републики днес, СССР не се е разпадал, защото народът не е давал право на Горбачов или Елцин да вземат решения, касаещи цялостта на СССР и по тази логика, всички на територията на СССР си съветски хора. 6. Същото се случи в НРБ, тук бе подведен бедният народ и вкаран в избори за ВНС, които не бяха належащи и нямаше необходимост от тях. Ръковадната роля на БКП, бе ясна и нямаше особена съпротива срещу нея, освен някакви национални предатели, финансирани от чужбина и насърчавани от Горбачов да унищожат Народната ни република, което си е антидържавна дейност по смисъла на Живковата конституция. Как стои въпросът за гласуването - койно е гласувал за нещо си - дори ВНС или НС, се съгласява с измамата на неосъдените престъпници по НК, направили преврата в НРБ, защото има записано видео, където заговорникът П. Младенов, заплашва народа, че ще вика танкове, ако някакви алкохолизирани "студенти" не се успокоят. Всъщност, всеки превратаджия е на равна нога с тези алкохолизирани "студенти" и едните оправдават другите, а проблемът е във факта, че танковете трябваше да влязат в София още на 10 ноември 1989 година и да защитят демократично и всенародно избраната власт в лицето на Тодор Живков. По тази причина офицерите Радев и Янев, Борисов и всеки от това поколение е извършил клетвопрестъпление и е престъпник по смисъла на законите във военна обстановка...
цитирай
17. mihailts - Отговор за gardener
06.09.2022 22:15
Всяко мнение за негласувалите е грешно, когато не се казва, че те са две групи.
цитирай
18. zax - Всяко мнение за негласувалите е ...
30.09.2022 21:58
mihailts написа:
Всяко мнение за негласувалите е грешно, когато не се казва, че те са две групи.


За идеалите и Тази власт такива като мен правеха гладни стачки и палатки по градските градинки.
Ние искахме свобода и доходи. Мародерите превзеха Великото Народно събрание и оттам нататък демократите си плюха на петите. Сухарът е твърд, а и без мръвка не може.
Тук останаха овцете на заколение. Да хранят тези които ги избиват, крадат, изнасилват .... И дори да влезе в затвора такъв урод, ще му работиш за хляба, сухото, водата и топлото - докато банките ти вземат и последната стая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 666971
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031