Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2021 19:36 - Лъжа и истина за постъпките към другите
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3630 Коментари: 16 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Лъжа е, че като прави на другите това, което иска те да му правят, човек постъпва добре, поне защото те може да не искат, да му правят желаното от него. Когато те не искат, постъпващият според лъжата постъпва против тяхната воля и винаги не може, да се разбере доброволно с тях за желаното от него. Пример: За вярващия в Аллах, Бог или Някой Друг, само неговата вяра е правилният начин на човешко съществуване. Той хвали на другите Този, в Който вярва, защото иска те да му Го хвалят. Затова винаги постъпва против волята на хората, които не искат да им Го хвали и винаги не може да се разбере доброволно с тях за правилния начин на човешко съществуване.
   Истина за добри постъпки към другите е: Когато другите не са против живота, здравето и  свободното мнение на човек, им прави само съвпадащото в твоите и в техните желания, а когато няма такова съвпадение, не им прави каквото да е. 
                                ***********************************************
   Човек мисли логично или нелогично. Той е честен или не е честен пред себе си. Мислещият логично за своите желания, нежелания и възможности е честен пред себе си и го разбира, а мислещият нелогично за тях не е честен пред себе си не го разбира.
   Честният пред себе си иска да разбере и разбира своите приблизителни възможности и причините за мненията си. Той се съобразява с разбраното.
   Нечестният пред себе си не иска да разбере и не разбира своите приблизителни възможности и причините за мненията си, а вярва, че неговите желания и нежелания ще се сбъднат или няма да се сбъднат. Той се съобразява с вярата си. Когато тя е за сбъдване на желанията и нежеланията му, е позитивна, а когато тя е за несбъдването им, е негативна. Най-разпространена е позитивната вяра. Вярващите позитивно са две групи:
едните вярват в науката, а другите вярват в религията. За всеки от двете групи неговата вяра е правилният начин на човешко съществуване. За него е немислимо, че е възможно да вярва грешно. Затова той е възгордял се човек, защото възгорделият се мисли, че когато постъпва според желания от него начин на човешко съществуване- за който не може да докаже, че е правилен- винаги постъпва правилно.
   Посочената лъжа е за нечестни пред себе си, които вярват позитивно. Тя учи повярвалия на нея, че неговите желания са винаги правилни, затова желанията на другите, които са различни от неговите, са винаги неправилни. Тази лъжа затвърдява неговото възгордяване и съдейства за доброволното му неразбирателство с хора, които мислят различно от него за правилния начин на човешко съществуване. 
   Посочената истина е за честни пред себи си. Тя учи човек, да се съобразява с добрите човешки желания. Тази истина съдейства за възможното му доброволно разбирателство с хора, които са с различни мнения от неговото за правилният начин на човешко съществуване.



Гласувай:
45


Вълнообразно


1. stiraks - От всичко най мразя лъжата
16.10.2021 19:44
Не прощавам лъжа. налагало се е рядко и аз да лъжа осъзнато по една или друга причина, наясно съм че и на мен няма да простят че съм лъгал.
Със две думи, народа го е казал най добре: на лъжата краката са къси.
Поздрави за постинга!
цитирай
2. kvg55 - mihailts,
16.10.2021 19:46
Има хора, които "мислят" нито логично, нито нелогично, тоест въобще не мислят.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
17.10.2021 08:05
Сложна, философска тема!
Защото истината за едни е лъжа за други И обратно ,лъжата се пробутва за истина!
От тези спекулации се печели- име, власт, пари...Благодарение обикновено на....Лъжата!
Защото лъжещият е непредсказуем! Той може да манипулира, цял народ дори! Докато честният става заложник на честността си Той приема лъжата за истина...
Тогава, могат да го водят за носа!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. anetta - Доживях...
17.10.2021 11:24
Благодаря!..Ама наистина доживях да прочета нещо, написано от друг...което напълно отговаря на моите разбирания. Разбира се, че натрапеното чуждо добро, не е добро, а е товар. И разбира се, че човек ако не е искрен със себе си, желанията си, то той лъже както себе си така и останалите.
И май не е въпрос до възгордяване, просто незнайно защо, много хора искат другите да са тяхно копие..по всякакъв начин се опитват да променят, да налагат, да агресират, ако не отговаряш на техните критерии. И тук идва парадокса, че противоположностите се привличат, но в крайна сметка единия иска да доминира, да променя и да направи другия, като него... и така магията "различие" изчезва и привличането вече го няма.
И понеже съм казала, че всяка философия, трябва да има реално приложение за да е полезна..отдавна се отказах да променям, да налагам, да изисквам..а си правя един разчет на ум, мога ли да приема различието и то да си остане различие, или не. Крайна сметка този човек ми е харесал, точно с това различие..различието го е отличило от другите. А ако не мога, но се опитам да натисна себе си, за да го приема..става сложно, защото започвам подсъзнателно да го обвинявам в какво ли не..приемат се нещата лично..а не, че този човек си е просто човек..с негово виждане, мироглед и т.н... Много често, нещата които съдим и осъждаме в другите...са нечии чужд живот..и не разбираме, че нямаме право на това. Живота е свещен при всеки!
Отплеснах се, но наистина много се зарадвах на написаното...или поне на моята "истина", както я разбрах..
Поздрави! и пак Благодаря..
цитирай
5. pvdaskalov - Сложното мислене......
17.10.2021 15:00
Сложното мислене не е за мен. Ясно го е казал само Лео. Излезна ми пушек от ушите и сега трябва да проветря хола в това студено време. Затова моите любимци са древните египтяни. Те може би са мислили сложно като вас, но са оцифрили мисълта си в своите строежи, т.е. мислите им са станали нагледни.
Ще дремна малко, все пак е неделя, и ще се върна при написаното от моя приятел М.Ц.
П и е р
цитирай
6. mihailts - Отговор на stiraks
19.10.2021 19:57
Благодаря! Поздрави!
цитирай
7. mihailts - Отговор на kvg55
19.10.2021 19:59
Живият мисли.
цитирай
8. mihailts - Отговор на leonleonovpom2
19.10.2021 20:04
Когато подкрепя доброволно някоя лъжа, човек лъже неумишлено, когато вярва на нея или умишлено, когато я разбира. Когато лъжата е черна, по-вреден за себе си и обществото е вярващият. Поздрави приятелю!
цитирай
9. mihailts - Отговор на anetta
19.10.2021 20:08
Благодаря! Ще коментираш ли, " Отговорността на жената"?
Поздрави!
цитирай
10. mihailts - Отговор на pvdaskalov
19.10.2021 20:12
Развесели ме с"излезна ми пушек от ушите".
Поздрави приятелю!
цитирай
11. sekirata - ВИЖ КАК МЕ ИЗРАБОТВАТ НАВЪН ЩОТО ТЕ ...
03.11.2021 14:20
ВИЖ КАК МЕ ИЗРАБОТВАТ НАВЪН ЩОТО ТЕ НЕМАТ КЛИПЧЕТА КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ МЕНЕ, КАКВА ДОБРОТА ,КАТО МЕ ЯДЕТЕ И В КОСТИТЕ , А ДРУГИТЕ СИ ТРАЯТ НЕ МЕ ЗАЩИТАВАТ?!

КОПУКОВА С МИСАНА И ДИМИТЪР -tres1 i ДОБРОДАН , постоля, тайфа са опитват се да ми спират профилите в ютуб като мви трият най доброто там плащат си ясно-



"Внимание
Съдържанието ви бе премахнато, тъй като нарушава правилата на общността ни.
Тъй като това е първо предупредително съобщение, няма да има последствия за профила ви. Изпращаме такова съобщение само веднъж и то остава активно за канала ви.
При друг подобен случай
Ще получите предупреждение съгласно правилата на общността за канала си.
Няма да можете да извършвате действия като качване, публикуване или предаване на живо в продължение на 1 седмица.
Премахнато съдържание
Ако считате, че сме допуснали грешка, можете да обжалвате това решение
Предупреждение от 5 октомври 2021 г.
Тип
Съдържание
Правила
Действия
sekirata Kopukova kopuk na jargon glupav negoden chovek

kavur po narodna pesen i stihove na A.H.T . sekirata Kopukova kopuk na jargon glupav negoden chovek

Тормоз и малтретиране в киберпространството
Обжалването е отхвърлено
6.10.2021 г.
Нагоре
цитирай
12. jupel - Май много сме я загазили&#1...
05.11.2021 18:56
Май много сме я загазили😥. Вижте това: ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА НА БЯЛ СВЯТ- РАНО ИЛИ КЪСНО, ЖЕЛАНА ИЛИ НЕЖЕЛАНА...
Petar Simeonoff
"В момента превеждам един видео материал на индийска телевизия, която днес е извадила на светло договори на Pfizer с девет държави. Мога да ви кажа, че това, което правят тези е умопомрачително. Например Бразилия е заложила всичките си банкови авоари, земи и друга собственост на държавата, ако наруши исканията на фармацевтичната компания. Пфайзер е в пълен контрол над правителството. Това сигурно ще го пусна утре, защото трябва да се преведе. Та мисълта ми е, представете си всяка една държава какви договори е направила с Pfizer, за да се случва всичко това. Тук веднага се сетих, кой и как е възможно да се разбере, Бойко Борисов какъв договор е подписал с тях миналата година. Аз мисля че това ако излезе на светло ще е ужасяващо и може би за това всяко правителство, което ще бъде на власт ще се подчинява на фармацевтичната световна мафия. Тези договори са факт. И съм сигурен, че ние сме на същото положение. Ето защо и има такъв отпор от правителствата по целия свят. Тези неестествени договори, които граничат със здравия разум принуждават всяко правителство да пристъпва към подобни мерки. Тези договори са страшни. Например, ако се установят странични ефекти от ваксината, според договора на Бразилия, правителството поема всички разходи по делата. Ако ги изгуби, трябва да платят на Пфайзер неустойка на договора и изземване на договорените имущества и авоари. Пфайзер можели да ги съдят само в НюЙорк в съд определен от тях. Ами как да принудят. Спомнете си миналата година, стреса от пандемията от медиите. Хората се затварят. Правителствата се лъжат, че от СЗО че има пандемия и е страшно. След някой друг месец излиза фармацевтична компания и казва, спасението идва. Но трябва да подпишем еди какъв си договор. Правителствата подписват под натиска на обществото, защото не можеш вечно да го дършиш затворено. Това е поетапен план, който е сработил много добре.Аз съм сигурен, че България има такъв договор и всички ние трябва да изискаме от правителството да го покажат. Вижте сега, ако На Бойко. лизача на Меркел, му е казано "ти подпиши" еди кой си договор и той със сигурност го е подписал, защото е прост. Така, че не се питайте кой е принуждавал, всички са в играта, кой повече, кой по малко. Кой от простотия, кой от алчност. Но всяко правителство има договор с производителя на ваксини. В това няма и не трябва да има никакво съмнение. Дори в договора на Бразилия има точка, сега се сетих, че самата компания определя броя на дозите. Всичко е в техният контрол. Ще преведа материала и утре ще го пусна. Шокиращо е, защото обикновените хора не знаят за тези договори, а те са факт."

ето я Америката пипна и децата с тези тестове и ваксини..по цял свят...
цитирай
13. lexparsy - Чета коментарите вътрешно се усмихвам...
22.11.2021 22:22
Спонтанно се сетих за една книга със заглавие Тил Уленшпигел, а прозвището му е Огледалото... :-))) Има доста сполучлив филм...
Героят не противоречи на никой а просто кара хората да се самооглеждат в кривите си огледала и да попадат в собствените си капани и порочни помисли, логично егоостични. Не е нужно да им противоречиш а само да им гледаш сеира.. :-(())
Таааа, твоя постинг май така подейства, но само на някои изказващи се... Разпознават се и се Оглеждат :-(())
Разбира се почитания към останалите адекватно изказали се... Те си знаят...
Лекс
цитирай
14. mihailts - Отговор за lexparsy
12.12.2021 20:19
Разумен коментар.
цитирай
15. anibel - Честността,
11.02.2022 13:54
към себе си първо, а после и към другите е едно от качествата на осъзнатия, просветлен и извисен индивид, какъвто лично аз не съм срещала досега. Някой... който да мисли и постъпва воден от доброта първо, оттам от силата си чрез нея и накрая в името на истината-независимо, дали тя е в негова полза. Поздравявам Ви за вдъхновението да напишете този пост, за товааа.... което Ви е накарало да го напишете. Веднъж осъзнал, човек, каква е истината за света, живота, хората... би спрял да пише каквото и да е. Но Вие сте намерили смисъл и това е хубаво!
цитирай
16. mihailts - Отговор за anibel
12.02.2022 20:31
Удовлетворен съм от твоя коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 676922
Постинги: 163
Коментари: 607
Гласове: 27698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930