Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2021 13:36 - Ако човек чуе...
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 5840 Коментари: 14 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Човек мисли разумно или неразумно за Неизвестността. Когато мисли разумно, той не Я разбира, а когато мисли неразумно, той вярва, че Тя е каквато той Я иска. Вярващите са две групи: едните вярват в науката, а другите вярват в религията.
   Едно предположение за събитие, което човек не може да докаже, дали е възможно или невъзможно, с което се доказва различното отношение към Неизвестността на мислещите разумно или неразумно за Нея:
   Ако от небето се чуе глас, който всеки народ разбере на своя език и всеки човек чуе, че е :
   1.Глас на Твореца на света, и:
   - всички известни на човечеството религии не са Неговата Воля, вярващите в тези религии няма да му повярват;
   - е на Този, в който вярват някои от хората, ще му повярват те, а няма да Му повярват вярващите в другите религии.
   В двата случая вярващите в науката няма да повярват на този глас.
   2. Глас на цивилизация, която е създала човечеството, вярващите в науката ще му повярват, а вярващите в религията няма да му повярват.
   Във всеки от горните случаи мислещите разумно за Неизвестността не разбират, дали казаното с гласа е истина или неистина.

   Забележка: Постингът е публикуван първо в книгата ми " Обичта, болестта Политика, слабостта и силата на глупостта".




Гласувай:
53


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - mihailts,
24.04.2021 14:41
Все пак може да се проникне в Неизвестното, основавайки се на диалектическото развитие на Известното, но това могат да направят само вярващите в науката.
цитирай
2. born - Анотация :
24.04.2021 23:41
"Човек иска да прави добро или зло, или не се интересува дали ще прави добро или зло. Когато може, той постъпва както иска. Човек мисли реално, позитивно или негативно за постъпките си. Книгата е път към добри човешки взаимоотношения. Искащите ги, които мислят реално, ще вървят лесно по него, а от искащите ги, които мислят позитивно или негативно, едни ще вървят трудно, а останалите няма да могат да вървят. "
ПОЧИТАНИЯ !
И УСПЕХ !
цитирай
3. panazea - В нас е заложена Интуиция и тя ни води .
25.04.2021 07:13
Трудните за решаване дилеми са уравнения на Гаус с много неизвестни.
Човек няма как да знае всичките неизвестни , за да реши уравнението.
Тогава се включва Интуицията и ни дава готови решения.
Когато много мисля , взимам грешните решения .
Когато съм импулсивна , взимам правилните решения.
Вяра и религия са различни неща.
Аз съм вярваща , но не съм религиозна.
Уважавам вярата на другите хора , защото са като мен.
Всичко е енергия . Мисълта е енергия. С нея мога да променя Вселената.
Всеки взаимодейства с всеки . Ако вълните са кохерентни , се получава Резонанс.
Ако са противоположни , те се неутрализират и няма никакво въздействие.
Молитвата е сигнал към Вселената , поета от енергията на слънчевите лъчи като носеща честота , се разпространява бързо в ефира и предизвиква промени.
Хората за знаели за тази сила и са я използвали в молитвите за дъжд и при играта на хоро . Енергията на много хора , хванати за ръце и мислещи едно и също е голяма сила. Затова Българите играят хора. Хорото трябва да е пълен кръг.
Панацея
цитирай
4. notfun - :-)))) имам близки наблюдения...
25.04.2021 14:21
...това,простоо, НЕ работи...
имам близки наблюдения...
г жа панацейна, когато си съчинявате "историйки" за заклинания
молитви и магийки, моля, погледнете се ,п вом в Огледалото..
вие, вярвате ли си?...че, пожелахте бебето, и то се...зачена??
...Всичко е в ръцете на Нашият Висш АЗ..даже,и Фикцията - Бог..
съжалявам, да се набърквам м у инженери)) ще прощавате..
пп
намерете и Вадим Зеланд, също Учен,Квантов физик, който пише
достъпни Буквари, няма да се затрудните, вярвам..

изв, колега, Цветков,ако, съм се отклонила..
правя го от "добро сърце"
хубав ден,юлия
цитирай
5. notfun - мила Панацейка, това тук, няма да 'издържи' и на 2 контролни Въпроса,мила)))
25.04.2021 14:23
Когато много мисля , взимам грешните решения .
Когато съм импулсивна , взимам правилните решения.
Вяра и религия са различни неща.
Аз съм вярваща , но не съм религиозна.
Уважавам вярата на другите хора , защото са като мен.
цитирай
6. mihailts - Отговор за kvg55
25.04.2021 21:41
Едно е чрез знанието да опознаваш части от Неизвестността, а друго е да разбираш, че Неизвестността е непозната за теб. Мислещият разумно разбира разликата, а вярващият в науката или в религията не я разбира.
цитирай
7. mihailts - Отговор за born
25.04.2021 21:43
Благодаря,че в своя коментар си публикувал увода на книгата ми.
цитирай
8. panazea - Фънке ,
26.04.2021 10:08
ако при тебе не работи , трябва да се замислиш .
Къде си изкривила траекторията , мила.
Това е енергия ! Тя извира отвътре ! Открий кое ти пречи да излъчваш .
Не се дразни на другите , а намери Изворът в себе си !
цитирай
9. krumbelosvet - Проблемът за комуникацията между непознати
26.05.2021 21:40
Проблемът за комуникацията между непознати с ЦЕЛ ВЗАИМНО РАЗБИРАНЕ, не принадлежи към противоречащите на известните закони на физиката. Следователно решаването на тоя проблем има неизвестна по размер, но реална ВЕРОЯТНОСТ за сбъдване. Уви, грешки винаги са възможни, от едната страна или от двете.
Изключвам религиозния разрез на проблема, защото даже не е обект на вяра. В Апокалипсиса на св. Йоан се предрича, че антихристът ще се появи в образ и слово, в опит да заблуди вярващите...
цитирай
10. batogo - !!!:))) Подкрепям мислите ти, Mihalts!
29.05.2021 12:56
Според скромното ми мнение само онези, които следват винаги във всичко Духа си, без да допускат Светът да им влияе с изкушенията си, могат да разпознават и познаят Истината и да бъдат Свободни от всякакви зависимости.
цитирай
11. mihailts - Според скромното ми мнение само ...
03.06.2021 19:47
batogo написа:
Според скромното ми мнение само онези, които следват винаги във всичко Духа си, без да допускат Светът да им влияе с изкушенията си, могат да разпознават и познаят Истината и да бъдат Свободни от всякакви зависимости.


Отговарям на batogo:
Човек разбира някоя истина , когато иска да я разбере , има нужното знание за нейното разбиране и мисли логично.
цитирай
12. blagovesteliseev - В днешно време Бог е извън всички църкви
23.07.2022 14:24
Нито една църква, разбирано в смисъл на религиозни общества по света, в това число нито една християнска деноминация няма връзка с Бога. Благодатта е извън църквите. Това е защото Съдът е приключил. А атеизмът също е зло, един от трите печата на сатана.
цитирай
13. missana - Благодаря на автора, че ме насочи към този свой постинг.
31.08.2022 23:22
Интересно написан постинг. Всъщност, ако се опитаме да го разчетем правилно, то той опира до това може ли чрез бинарност да се опише реалността? Защото човешкото мислене е минирано от бинарността и от антиномиите, за които говори още Кант: Има Бог - Няма Бог, Светът е краен - Светът е безкраен... Какво прави вярващият? Ами много просто - той включва Оператор за приоритет. Има и множество други оператори - например Оператор за реалност. Операторът за приоритет избира едната компонента на антиномията и я абсолютизира. Аз, обаче, си задавам следния простичък въпрос: Може ли една жена да забременее и роди, вярвайки, че вече е забременяла. Това е явлението известно като фалшива бременност. Коремът на вярващата може да се подуе и да имитира перфектно корема на бременната жена, но раждане няма да има, защото утробата е празна.
Често свързваме религията с въпроса за Истината. Но що е Истина? - попита Пилат. Коя теория бихме предпочели? Онази, която ни предсказва феномени, които впоследствие се случват или тази, която е перфектно поднесена и обяснява много точно наличното, но нищо ново не ни предсказва. Между вяра и религия има цяла бездна. Защото всяка религия е всъщност доктрина и парадигма и ни задължава сляпо да я следваме, а вярата не изисква натрапени отвън правила и табута. Вярата е състояние на духа. И в това е нейната сила.
цитирай
14. gardener - неизвестността си е неизвестност
06.03 19:21
когато стане разбираема се превръща в известност. Тя не може да бъде изчерпана, защото също като безкрая, винаги остава нещо повече от крайното или известното. За тоава и глупостта е неизчерпаема, а умността е крайна, въпреки, че исторически се разширява, глупостта си остава все същата, а ако се разширява пространството или вселената ... по-бързо от светлината, това значи, според мен, че осъзнаването е невъзможно. Като човек на простите числа - взел колю, дал колю, срещата с неизвестността за мен е плашеща. Умиращият или боледуващ мозък (тяло), се среща с гранични усещания - педсмъртни, породени от желанието на мозъка да се съхрани без повреда за 60 или повече секунди, ако случайно нещо се оправи в носителя - реанимира, сърце или дишане, кръвозагуба... (и умиращият, ако е умен човек) да подтисне страха от края си, там някъде се проявява "неизвестното" в едно с т.н. надежда - очакване да прескочиш трапа, като уж екстрасензорно усещане, което ... е малко биохимия, някакви слаби ел. импулски от електролитете в мозъка и разни ендорфини и какви ли не медиатори за рестарт и запазване на импулсите и информацията..., информацията, събирана до смъртта и незабравена е основата на личността, а леките халюцинации, представящи се за "неизвестност" или нещо Свръх са само бонбонки, правещи края ни по-лек. Та, за мен няма неизвестно, а има смърт, която е край на всичко за "този човек" - хипотетичния ми "АЗ" (изтъкан от моите си ценни самозаблуди, че съм уникално достояние на човечеството - хахаха), останалото са глупости на умни тарикати, които се опитват да манипулират глупаците, очаквайки, неследващи им се блага - тук и сега.
След дописването ще стане най-дългият коментар. Гледам, че казването на нещо "ново", спроред математика мисана е залог за ... успешност. За мен изследването на залога за успешност в бъдещето, т.е. разкривайки неизвестното СЕГА се базира само доброто познание на днешната наука с уговорката, че тя може и да е тръгнала на грешен път, още от формирането си, поради липса на достъчно сетива у човека, които да го позиционират правилно в Света.
Хомо сапиенс, никога не е бил най-добрият вид примати и никога е нямал по-голеви шансове да стане домириащ и единствен вид разумен с произход от "маймуните", но на практика се случва така, че сме единствените очовечени и живи маймуни. Нашата сила е в няколко посоки на мисленето ни и закрепаването им, чрез еволюцията, което не е съвсем случайно, явно не всички сме толкова глупави, че да изчезнем в улея на вековете (миналите), а поне 5-6 вида "човеци" са го направили, "човеци", които на определен етап от развитието си са били доста по умни или можещи или креативни и с трудова моторика от нас. Къде е "заровено" кучето, всеки анатомист ще каже в - широкия таз или дългия пенис, или синоптикът в добрия случайно климат и т.н., колкото научни специалности пролижени към проблема, толкова отговори.
За сега съм на мнение, че както в един по-преден пост (за глупаците) във времето към днес, някой и аз също е сравнил глупостта на водача Сталин с глупака, който управлява грамотни, но има опровергаващи твърдения, либерални, че жескотостта и недоговореностите между хората, водят до изчезване на човешките видове, ако умните, не могат да се договорят с глупаците и да ги водят, хомосапиенсите са обречени, както и ако глупавите, водещи умните ги водят изцяло в грешна посока, умните в някакъв момент, ще се възпротивят и ще овладеят ситуацията - поне до сега е действало като закон в последните от 9 мил. години до днес в историята Нас, въпреки, че други "еректуси" са живели по дълго и от нас, но са се задоволили с това, което имат и не са го развивали, а ние го развиваме като НТП (нтп, който днес в РБ е пълна измислица, както и по времето на миналата система, както се казва Да здраствует Китай! и Ирнските "дронове" и индийската космическа програма), а на тази база, може да се обвинява сегашното, че миналото е било по-далновидно, развивайки СИВ и "компютърното дело", въпреки, че това дело бе дело на САЩ, поначало... Темата е дълга и не ми се пише, после може пак.
Красотата на неизвестното е единственото известно, че в момента има само един жив, роден преди 1905 година, а от тогава до днес са умрели поне 3-4 милиарда хора, ако не и повече. Красота е, че животът е толкова крехък, че може да изчезне и след катаклизъм и след военни действия - съвсем, т.е. финалът винаги е мислим, грозният финал, а хубавият с дълъг живот за хората и да речем Вселана населена от хомосапиенс е почти невъзможна на този етап, поне, т.е. трябва доста умни хора и доста време на отбор и подбор за да се получи още по-добър резултат от днешния, все пак т.н. "динозаври" са "владели" планетата милиони години, а ние се джафкаме за историята на РБ от последните 100 години, а някой извратени (историци) и от 681 година насам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667071
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27315
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031