Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2020 17:39 - Истини и лъжи за обичта в човешките взаимоотношения
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 9061 Коментари: 22 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Когато обича , човек е обичан или не е обичан . Обичаният е честен или не е честен с обичащия го . Когато го лъже , иска да използва обичта му за своя изгода .
   Обичта е взаимна или не е взаимна . Когато двама са заедно заради : 
   - взаимна обич , те са щастливи ;
   - обичта на единия и лъжата на другия, обичащият е щастлив , докато не разбере , че е лъган , а е нещастен, като разбере .
   Щастието на двамата , когато обичта е взаимна , е полезно за тях .Щастието на обичащия човек , когато не разбира, че е лъган и неговото нещастие , като разбере , са вредни за него .
   Основната истина за обичта на човек към човек е , че резултатът от нея е полезен или вреден за обичащия  Съобразените с тази истина мнения за обичта са истини , а несъобразените с нея - лъжи . 
   Истини са : 
   1. Взаимната обич е най-прекрасното нещо за човек в човешките взаимоотношения .
   2. Когато човек слуша обичта си , избира правилно или грешно човека , с който ще създаде семейство . 
   3. Обичай само хора , които заслужават , да ги обичаш .
   Лъжи са : 
   1. Обичта е най- прекрасното нещо за човек в човешките взаимоотношения .
   2. Послушай обичта си , за да избереш правилно човека , с който ще създадеш семейство .
   3. Обичай всички хора . 
   Човек , който иска добри човешки взаимоотношения и разбира истините и лъжите за обичта , цени взаимната обич . Той прави възможното за него , да разбере , честен ли е или го лъже човекът , който казва , че го обича и се предпазва от хора , за които разбира , че го лъжат .
   Човек , който иска добри човешки взаимоотношения , но не разбира истините за обичта и вярва на лъжите за обичта , цени обичта чрез лъжите за нея . Той не прави възможното за него, да разбере честен ли е или го лъже човекът , който казва , че го обича . Такива хора вярват , че любимият им човек е какъвто го искат и , че крайният резултат от обичта на човек към човек не може да е вреден за обичащия. Те не искат и не могат да разберат  всяко мнение за любимия им човек , което е различно от тяхното мнение за него. Затова те са лесна плячка на всеки , който иска да използва обичта им за своя изгода . Според тях , като обичат всички хора , те съдействат за добри човешки взаимоотношения , а всеки , който не е съгласен с тях , не живее правилно . Когато заради тяхната обич , човекът , когото обичат постъпи добре , те съдействат за добри човешки взаимоотношения , но когато заради нея той постъпи лошо , те съдействат за лоши човешки взаимоотношения.



Гласувай:
46


Вълнообразно


1. kvg55 - mihailts,
09.10.2020 19:16
Обичай само себе си, за да нямаш душевни безпокойства.
цитирай
2. tonsun - И сега? Човек да обича или да не ...
10.10.2020 12:29
И сега?
Човек да обича или да не обича?!? За или Против Любовта?!?
Ето защо Светът е място шарено и цветно, изпълнено с противоположности. Защото всеки действа както собственият му мъничък Свят му "Го Говори"!
Ние виждаме в света това, което е в нас и това, в което вярваме. Светът, който виждаме съответства на нашите най-дълбоки вътрешни убеждения, чувства, мисли и нагласи. По този начин ние виждаме света, пречупен през призмата на нашия вътрешен свят. Външният свят е просто отражение на нашата същност.
цитирай
3. mihailts - Отговор за вярващия, че обич и любов са различни
10.10.2020 18:43
1. Защо се отнасяш с любов към човек , за който си сигурен , че ще убие новородено , за да отмъсти на майката ?
2. Защо се отнасяш с любов към човек , който е убил новородено , за да отмъсти на майката ?
3. Защо майката трябва да се отнася с любов към човека , който за да отмъсти на нея , убива нейната рожба ?
цитирай
4. mihailts - Втори отговор за вярващия , че обич и любов са различни
11.10.2020 13:38
1. Лъжеш , че човек е лош само заради незнание и/или глупост, защото човек разбира , че неговото знание е ограничено .
2. " Не мрази" е различно от " обичай" .
3. За теб враг номер 1 е логиката , защото си вярващ човек , а логичното мислене пречи на вярващия да вярва , каквото иска . Затова не искаш и не можеш да разбереш , че резултатът от любовта на човек към човек е полезен или вреден за любещия , като заради вредата той може да загуби живота си . Затова е глупост , човек да се отнася с любов към всички хора.
4. Еднакво или различно е отношението на майката към човек , който е спасил живота на нейното дете и към човек ,който след това умишлено е убил нейната рожба?
цитирай
5. fun1001 - пълнии щуротии..не може ли,по кратичко, и просто..
11.10.2020 13:40
6. zarenkow - 1. Защо се отнасяш с любов към човек , за който си сигурен , че ще убие
10.10 19:38
цитирай
6. mihailts - Трети отговор за вярващия , че обич и любов са различни
11.10.2020 20:28
Вярата е доброволно приемане за истина , без да се доказва приетото . Пример: Вярващите в Творец на света доброволно приемат , че Той е Аллах, Бог или Някой Друг , без да могат да докажат приетото.
цитирай
7. mihailts - Уточнение
11.10.2020 21:37
Един вярващ беше написал три глупави коментара, на които като отговорих , той ги изтри.
цитирай
8. mihailts - Четвърти отговор за вярващия , че обич и любов са различни
12.10.2020 19:39
" Изтрих коментарите си защото
00:03 zarenkow
не е редно прасето да яде ябълките. То е родено за помията. Неспособен си да общуваш дори с представите си, защото твоята представа за мен, не съм аз. Да вярваш е качество на всеки, защото Светът създаван от всеки, като копие на действителността е изграден от вярвания в него. Вярата е истината, колкото и да е абсурдно вярването. Първосигнално , за теб вярата е вяра в Бог и повече от това не си способен да мръднеш, защото никога няма и да ти хрумне важния въпрос, защо така упорито присъстват персонажите на Бог , независимо от абсурда си. Трябва да има много сериозна причина за това, но не е лъжица за невъзпитаната ти уста. Сбогом, повярвал в себе си посредствен мухльо."
Коментар на Заренков
Отговарям на коментара на Заренков
1. Ако вярваш , че си Творец на света , истина ли е вярването ти?
2. Не коментираш определението за вяра , което съм дал , а казваш твоите вярвания.

цитирай
9. zaw12929 - МОЖЕ ДА ОБИЧАШ НЯКОГО, А ЗА НЕГО, ДА ...
17.10.2020 02:07
МОЖЕ ДА ОБИЧАШ НЯКОГО, А ЗА НЕГО, ДА СИ НИКОЙ, АКО НЕ СИ ПОЛОЖИЛ ИСКРЕНИ УСИЛИЯ ДА МУ ПОКАЖЕШ ОБИЧТА СИ
цитирай
10. mihailts - Предполагах, че zarenkow ще изтрие коментарите си , затова...
01.11.2020 14:12
Предполагах , че zarenkow ще изтрие коментарите си , затова ги копирах и сега ги публикувам. Той ги изтри , защото е вярващ човек. За вярващия враг номер 1 за всичко , което е свързано с вярата му , е логичното мислене , защото то му пречи , да вярва , каквото иска . А моите отговори на коментарите на zarenkow са логични .
Като каза , защо е изтрил коментарите си , zarenkow показа същността си . Публикувам изтритите от него негови коментари , за да покажа, че неговата същност не се разбира от вярваното от него .
Вярващите са две групи : вярват , че Творец е създал Света и вярват , че Светът съществува от самосебеси . Някои от първата група не определят Твореца на Света, а останалите вярват , че Той е Аллах , Бог или Някой Друг. Във всяка от двете групи едни са като zarenkow , а останалите са добри хора.
цитирай
11. mihailts - Публикувам изтритият ...
01.11.2020 17:44
Публикувам изтритият от zarenkow негов коментар, с който отговаря на tonsun .
Той го изтри заедно с изтритите си коментари , на които отговорих.

zarenkow И сега , човек да обича или да не , за или против обичта.
За кой човек става дума? Защото във всеки има поне двама . Единият е роденият в него, а другият е създаденият от обществото . Първият се нарича Его ,втория е полуфабрикат на Духовността. Единият може да обича , втория също , но двамата да обичат противоположности, които не обичат . Обичта е наистина субективност , а това я прави различна от любовта, защото любовта е философия и природна действителност . Тя е Хармонията и Единството. Тя стои над субективното , така както Действителността стои над вътрешните ни полувинчати светове , правещи безуспешни опити и претенции за действителност. Всъщност проблемът на хората са претенциите им за оригинал, които са безусловно незавършено копие и заради това често смесващи обичта и любовта .
цитирай
12. mihailts - Публикувам изтритите от zarenkow негови коментари , на които отговорих.
01.11.2020 18:06
zarenkow 3. Обичай само хора , които заслужават да ги обичаш.
Частичната любов е само пътят към омразата . Любовта и обичта не са едно и също. Любовта не е химия . Тя е философия. Светът е единен и неделим , а любовта е израз на тази неделимост.

zarenkow 1. Защо се отнасяш с любов към човек, за които си сигурен, че ще убие
Никой не избира да е умен , нито пък глупав. Ако някой е лош , то е защото е глупав или незнаещ. Не казвам, че превенцията е излишна . Напротив, задължителна е, но превенцията не може да е израз на лично отношение , а принципно всички сме едно цяло ,защото светът е цял и неделим и ние сме заедно с това цяло. Ако някой е сакат , това не е причина да има омраза към него , същото е и ако някой е ментално сакат.

zarenkow Лъжеш ...
Очевидно съм сгрешил да коментирам, когато ме считат за лъжец, без да ме познават изобщо. Все пак глупост е точно обратното, без познания , като да речем, "защото си вярващ човек ", глупост е и претенцията , да знаеш какво е вяра, защото без да искам да те засегна, изобщо не знаеш. Както и да е безсмислените разговори ми идват в повече. Бъди здрав.
цитирай
13. mt46 - Поздрав!
03.11.2020 12:37
За любовта е писано толкова много, че едва ли е възможно да се каже нещо ново и оригинално...
цитирай
14. zaw12929 - МАЛЦИНА ОЦЕНЯВАТ ЛЮБОВТА КЪМ БОГ ЗА ...
07.11.2020 04:32
МАЛЦИНА ОЦЕНЯВАТ ЛЮБОВТА КЪМ БОГ ЗА НАЙ ВАЖНАТА ПЪТЕВОДНА ЗВЕЗДА
ЖАЛКО... ДАЖЕ УЖАСНО!
цитирай
15. mihailts - Любовта...
07.11.2020 17:14
zaw12929 написа:
МАЛЦИНА ОЦЕНЯВАТ ЛЮБОВТА КЪМ БОГ ЗА НАЙ ВАЖНАТА ПЪТЕВОДНА ЗВЕЗДА
ЖАЛКО... ДАЖЕ УЖАСНО!

Отговарям на коментара на zaw12929
1.Любовта към Бог учи на добро добрите и учи на лошо лошите . Заради любовта към Бог инквизиторите са изгаряли хора .
2.Ти си вярващ човек . Вярващите са две групи : вярват , че Творец е създал Света и вярват , че Светът съществува от самосебеси. Някои от първата група не определят Твореца на света , а останалите го определят като Аллах , Бог или Някой Друг . Всеки от двете групи иска всички да вярват като него , за да живее човечеството правилно . Това негово желание е причина за противопоставянето на вярващите различно . Във всяка от двете групи има добри и лоши хора . Вярата учи на добро добрите и на лошо лошите . За лошите вярващи , че Творец е създал света и Той не е Бог , любовта към Бог е най-ужасното нещо .
3. Разумният разбира , че заради ограниченото човешко знание не може да прецени, дали Творец е създал света или Светът съществува от самосебеси . Според разбраното той определя своето отношение към Условията , с които живее и към себе си . Разумните са добри и лоши хора .
4. Въпроси към zaw12929 :
Ще докажеш ли ,че казаното от мен е грешно?
Ако не докажеш , че казаното от мен е грешно , ще признаеш ли , че е възможно , казаното от теб да е истина или лъжа?
Ако Бог е създал света , защо ще вкара в Ада всички, на които родителите и обществото не позволяват , да вярват в Него?
Какво ще е мнението ти за горните въпроси , ако в тях името на Бог е заменено с Аллах или Някой Друг?
Можеш ли да докажеш , че човек , който иска да вярва в Творец на света , известни са му няколко мнения за творци на света и може да вярва във всяко от тях , трябва да вярва в Бог?
Какво е мнението ти за налагането на християнството в България, когато заедно с пеленачетата са избити болярските родове , които не са го приели и са изгорени древни български книги ?
цитирай
16. get - Три неща - са които могат да накарат ...
14.11.2020 18:22
Три неща - са които могат да накарат истинският мъж (с характер) да преклони колене.
Обичта към:
- Бог
- Родина и
- Жена - с допълнението Майка.
цитирай
17. mihailts - Вярващият...
15.11.2020 14:07
get написа:
Три неща - са които могат да накарат истинският мъж (с характер) да преклони колене.
Обичта към:
- Бог
- Родина и
- Жена - с допълнението Майка.

Отговарям на коментара на get
Вярващият в Творец на света , който не е Бог , заменя в казаното от теб Бог с Този , в когото вярва . Без да се разбере, дали някой от вярващите в Аллах, Бог, или Някой Друг казва истината за този, в когото вярва, не може да се докаже, че любовта към Някой от тях е черта на истинският мъж.
цитирай
18. zaw12929 - Интересни въпроси: "Ако Бог е ...
19.11.2020 07:19
Интересни въпроси: "Ако Бог е създал света , защо ще вкара в Ада всички, на които родителите и обществото не позволяват , да вярват в Него?
Какво ще е мнението ти за горните въпроси , ако в тях името на Бог е заменено с Аллах или Някой Друг?"
МОЖЕ В НЯКОЙ ДРУГ ЖИВОТ БОГЪТ МИ ДА Е ДРУГ- НО ТОЗИ Е БОГЪТ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДНЕС. НАУКАТА ОЩЕ НЕ ЗНАЕ МНОГО НЕЩА, А ИСТИНИТЕ ЗА БОГ СА НЕПРОМЕНИМИ ... НИЕ СМЕ САМО ЧОВЕЦИ ПОДВЛАСТНИ И НА СМЪРТТА, КОЯТО НЕ ДОКОСВА ДУШАТА МИ
БОГ Е ЕДНА ЗАКРИЛА ЗА СЪВЕСТТА МИ, ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОБРОТА, ЗА ЖИВОТ БЕЗ СТРАХ И ПРОШКА. ВЯРАТА НЕ СЕ ОБЯСНЯВА, НЕ СЕ ДОКАЗВА ... ТОВА Е НЕ ВАЖНО, А НЕОБХОДИМО СПОКОЙСТВИЕ, КОЕТО АТЕИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОСТИГНТ И СЕГА СЕ ВИЖДА- КАК ПАНДЕМИЯТА ГИ ПРАЩА ЗА КЛИЕНТИ НА ПСИХИАТРИЯТА. БОГ Е СПОКОЙСТВИЕ- ЧИСТА ДУША... НЯМА СТРАХ ОТ СМЪРТТА... ДО ТЕБ Е НАЙ СИЛНИЯ- НЕПОБЕДИМИЯ.... ИМАШ ПРАВО НА ИЗБОР... НО НЕ И НА ДРУГ БОГ...ПОЗДРАВИ! ВСЕКИ САМ СИ ИЗБИРА ДА ИМА ЛИ БОГ... ВЯРАТА Е ЛИЧЕН ИЗБОР И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЯСНЕНИЯ РЕЛИГИЯТА ТРЯБВА ДА Е ЗА И ОТ СЕМЕЙСТВОТО, ЗА РОДА И ДЪРЖАВАТА. АТЕИСТА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ОЦЕНКИ ЗА РЕЛИГИИ - ...
цитирай
19. mihailts - Отговор на горния коментар
22.11.2020 14:20
Според мнението им за света хората са три групи :
- вярват , че Творец е създал света;
- вярват, че светът съществува от самосебеси;
- разбират , че заради ограниченото човешко знание не могат да преценят , дали някое от горните две мнения е истина. Затова не са нито " за" , нито "против" всяко от тях .
Заради любовта си към бог, ти не можеш да разбереш, че има хора от третата група и грешно вярваш, че съм атеист.
Всеки човек от първите две групи има или няма търпимост към имащите различно мнение от неговото. Имащият я е скромен човек ,а нямащият я е възгордял се човек.
***
Човек съставя мнението си, като или :
- разумът му подчинява неговите желания. Тогава мисли логично;
- неговите желания подчиняват разума му . Тогава мисли нелогично.
Определението за вяра е : доброволно приемане за истина, без да може , да се докаже приетото. Това определение обяснява:
- че вярват само хора, на които желанията подчиняват разума им;
- всички различни вярвания за Света и всичко от него.
Заради любовта си към Бог ти не можеш да разбереш, че твоята вяра в Него са твоите желания Той да е създал света и да е какъвто ти Го искаш. Същото, като тебе не разбира за неговата вяра и вярващият в Творец на света , който не е Бог.
Вярващият в Творец на света, Който не е Бог, казва,че неговата вяра му дава същото, което ти казваш, че ти дава твоята вяра в Бог. Според всеки от двама ви другият лъже.
***
Български бебета и деца се осиновяват в чужбина. Въпроси към zaw12929 :
1. Истина или лъжа е, че всяко българско бебе, което се осинови в ислямска държава от ислямско семейство, като порасне, ще вярва в Бог ?
2. Ако всички осиновени в ислямска държава от ислямски семейства български бебета, които са приели исляма, живееха в християнски държави в християнски семейства, щяха ли да станат мюсолмани ?
Не отговориш ли на горните въпроси , разговорът с теб е безсмислен .
цитирай
20. anibel - Ако....
16.02.2022 22:58
човек истински и съвсем наистина и искрено, осъзнато обича себе си, то той притежава основните човешки добродетели и въобще няма да става дума за честност, лъжи, страхове, вини и всякакви други проблеми. Ако един такъв човек обикне някого, този някой задължително ще го почувства и ще му отвърне. Няма несподелена любов и всякаква друга започваща с ,,не,, Има любов. И нелюбов. Първо към себе си-оттам идват всички, абсолютно всички човешки проблеми и несгоди. Още в първите мигове на разговор с някого можеш да разбереш, дали обича себе си, макар всеки в началото да се стреми да се покаже в най-добра светлина. И често малко от нея е истина. Жената става почти ясновидка с житейския опит във времето, но когато се омъжва е още твърде млада и няма този опит да преценява хората, а на никой на челото не пише какъв е. Не съм съгласна тя да носи отговорност за това какъв баща ще излезе от мъжа, когото е обикнала. Дори всичко да е наред, хората се променят във времето. Никой на никого нищо не може да гарантира, но... това е солта и цвета на живота.
цитирай
21. mihailts - Отговор за anibel
17.02.2022 20:27
1. Прочети "Другото име на страстта към любимия".
2.Децата само с майки и разводите са малко в общества, които разбират отговорността на жената, но са много в общества, които не я разбират.
цитирай
22. anibel - прочетох...
18.02.2022 15:50
но не виждам смисъл да коментирам. Вместо това най-учтиво Ви моля да ме извадите от любимите си блогове и да ме лишите от ника си в статистиката ми. Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667110
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27318
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031