Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2017 16:29 - Въпроси към привилегированите искащи и неискащи генерал Радев да е президент
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 2398 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    А. Привилегировани в България след 1989 година са тези от българските граждани , които , когато са :
   - кандидати за държавна власт, са партийни членове , а ако не членуват в партия , са партийно поткрепяни ;
   - избиратели , искат техните представители във властта да са свързани с партии и да не са задължени да я напуснат , когато избралите ги поискат оставките им, защото не изпълняват обещаното .
   Дискриминирани в България след 1989 година са тези от българските граждани , които, когато са : 
   - кандидати за държавна власт , не са партийни членове и не са партийно подкрепяни ; 
   - избиратели , искат техните представители във властта да не са свързани с партии и да са задължени да я напуснат , когато избралите ги поискат оставките им , защото не изпълняват обещаното . 
   Привилегироваността и дискриминираността са заложени в изборните закони и тяхното прилагане , затова само случайно може да е определен с избори участник  в държавната власт , който не е свързан с партия , но досега няма такъв , а властта е привилегия на избраните , поне защото не е узаконено , да са задължени да я напуснат , когато избралите ги поискат оставките им, защото не изпълняват обещаното . С тази привилегия:
   - са съгласни избирателите , които гласуват доброволно ;
   - не са съгласни избирателите , които не гласуват заради нея и избирателите , които са принудени да гласуват . 
   За посочените привилегированост и дискриминираност не се говори , а българското Задкулисие налага в обществото мнението , че всички избиратели и всички кандидати за власт са равноправни .
   Б. Всеки кандидат за власт я иска за своя изгода и / или за доброто на обществото .  Когато  доброто на обществото е негова цел , той може или не може да управлява добре.
   След 1989 година заради управлението само на свързани с партии управляващи България бързо стигна дъното на Европа и четвърт век уверено стои там . Затова личната изгода на управляващите държавата и / или невъзможността им да управляват добре , определят техните управленски решения .
   В. Човек , който иска да спазва законите иска добро държавно управление , за да живее добре . 
   Човек , който иска да не спазва законите , иска лошо държавно управление , за да го използва и да живее много добре , и / или практически безнаказано да нарушава законите , и лесно да ги заобикаля . 
   Привилегированите избиратели , които искат добро държавно управление определят своя кандидат за президент само според партийните си пристрастия . Всеки от тях не прави лично възможната реална преценка на управленските умения на кандидатите и на мотивите им да искат властта - за своя изгода или за доброто на държавата . Затова тяхното доброволно гласуване съдейства , за определяне с избори на зависим от партия президент , който управлява лошо .
   Привилегированите избиратели , които искат лошо държавно управление разбират , че партийният президент само по изключение може да е независим и да управлява добре , затова винаги гласуват за свързан с партия кандидат за президент .
   Г. Времето ще покаже дали президентът Радев ще управлява като политическата класа или за доброто на България .
   Привилегированите  български граждани искат или не искат генерал Радев да е президент , защото той беше предложен от  БСП . Според искащите го , той ще е независим и ще управлява добре , а според неискащите го , той ще е зависим от БСП и ще управлява лошо . Както и да управлява президентът  Радев  , едните и другите няма да променят мнението си . 
   Неизвестно е , дали генерал Радев би приел , да е кандидат на друга партия . Известно е , че той не се кандидатира като реално независим кандидат . Безспорно е , че ако той беше :
   - кандидат на ГЕРБ , пак щеше да е президент ; 
   - реално независим кандидат , нямаше - заради изборните закони и тяхното прилагане - да има шанс срещу партийните кандидати и нямаше да е президент .
   Привилегированите искащи и неискащи генерал Радев да е президент могат безкрайно да спорят за неговата зависимост или независимост и за ползата и вредата за България от неговото управление . Техните мнения и техните спорове са общественото мнение за президента Радев . Нито един от тях не иска да разбере причината за мнението си за генерала . Въпрос към привилегированите искащи генерал Радев да е президент:  Ако той беше реално независим кандидат или кандидат на партия , която винаги е против БСП , щяхте ли да казвате , че той ще е независим  и ще управлява добре ?  Въпрос към привилегированите неискащи  генерал Радев да е президент : Ако той беше кандидат на вашата партия , щяхте ли да казвате , че той ще е зависим от нея и ще управлява лошо ?

    



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 675405
Постинги: 163
Коментари: 606
Гласове: 27620
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930