Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2017 15:08 - Забогатял в Америка българин казва за България....
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 4769 Коментари: 3 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   В Лас Вегас е най-голямата от къщите на забогатял в Америка българин . Тя е 2000 кв.метра разгъната застроена площ . 
  Любен Рабчев е роден през 1942 година в Бяла черква , Търновско . Той бяга от България през 1968 година . В САЩ работи в началото по 84 часа седмично . След това започва свой бизнес , в който основното в отношението му към :
  - клиентите е , те да имат доверие в него;
  - работещите при него е , че най-ефективна е съзнателната работа , а тя е такава , когато условията на труд , заплащането и взаимоотношенията между хората са добри .
   С доверието на клиентите си и съзнателната работа на работещите при него , Рабчев умело развива бизнеса си и забогатява . 
  Любен Рабчев е помогнал на много българи да се устроят в Америка , както на него е помогнал избягалият от Русия Николас Корьолков . Той е казал на Рабчев , че помага на българи, защото помни българската помощ в началото на своя живот в САЩ. 
    От 2008 година Любен Рабчев започва да живее освен в Америка и в България . У нас създава винарско- хотелския комплекс " Седем поколения " в с . Мечка на брега на Дунав, като до 2016 година инвестира в него 10 - 12 милиона лева . От лозята на Рабчев за първи път българско вино печели златен медал на Световния конкурс за вина в Сан Франциско през 2016 година за мерло " Седем поколения" - 2012. Тогава негово вино печели сребърен медал за кюве " Седем поколения " и бронзов медал за каберне совиньон " Седем поколения " . 
  Горната информация е от книгата на Любен Рабчев " От Калифорния до Стълпище " , ИК " Колибри " 2016 . От нея на стр. 209, 218 , 257 , 261 , и 267 са следните негови мисли за България:
  "... инсценираната " нежна революция "... е била прецизно обсъдена и осъдена на провал още в зародиша си . "
  " ...комунизмът падна и у нас . Но ако това можех някак си да го предположа от опита , който имах , нямах и най- малка представа какви задкулисни игри ще се разиграят по време на прехода , които ще превърнат бившата номенклатура от идеологически в икономически господар . И как бедният и изстрадал български гражданин ще получи свободата си , но няма да може да я ползва, защото за десетилетия напред ще става все по-беден и по-беден . Гражданската свобода без свободата да печелиш , да забогатяваш и да живееш достойно , без защитата на твоята собственост и права от Закона - пет пари не чини! За какво му е на средния българин паспорт за Европа и света , след като едва събира пари за самолетни билети на децата си , за да ги изпрати някъде по света с надежда да намерят по- добро бъдеще , отколкото в родината си ... "
  " В България бизнес се прави много трудно и на всяка крачка се сблъскваш с абсурди и парадокси ."
  " От толкова много инспекции , констативни протоколи и предписания излиза, че в България  реформата е най-лесното нещо - администрацията заема мястото на бизнеса , който пък  слага ръкавелите."
  "...Прометей не би могъл да открадне огъня от Зевс , ако трябваше да премине през лабиринта на българската бюрокрация."
  Любен Рабчев бяга от България , защото житейските му принципи са несъвместими с лошото социалистическо управление . Богатството не променя тях и мнението му за добро и лошо държавно управление . Той разбира причините за лошото постсоциалистическо управление на България и ги казва в книгата си , в която интересно е разказал живота си .
  Заради българската демокрация много малко от забогателите след 1989 година забогатяха с ум , труд и почтеност . Същевременно България бързо стигна дъното на Европа и вече четвърт век уверено стои там , но българската демокрация  е хвалена от някои. Те или умишлено лъжат или грешно вярват , че България върви към светлото бъдеще . Най- активни сред хвалещите българската демокрация са пребоядисаните бивши комунисти . 
  Казаното от Любен Рабчев за България е известно. Когато то се казва на хвалещите българската демокрация от " бедният и изстрадал български гражданин " и с него обяснява причините за лошия живот на мнозинството български граждани , той е обвиняван , че говори против демокрацията , защото е комунист , не я заслужава , не може да печели и не е трудолюбив . Такива обвинения към Любен Рабчев не са възможни.
  Според хвалещите българската демокрация , тя е най- добрият период за България в нейната история . Но ако нейното постсоциалистическо управление продължи по досегашния начин още десетина години , тогава ще е краят на българската държава , защото българският етнос ще стане малцинство от нейното население .






Гласувай:
31



1. bojinkata - Соросчета, де сте?
09.01.2017 11:58
Соросчета, де сте?
цитирай
2. krumbelosvet - Наборе Робчев, вие от Марс ли падате?
09.01.2017 12:36
Чудя се откъде да започна, защото издишате отвсякъде. А не искам да обяснявам надълго ЕЛЕМЕНТАРНИ неща. НИКОГА България не е била в 27 годишен упадък. Нито след турско, нито след 9-ти, когато беше достигнала челни места в класациите на ООН за развитие, когато ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА СИ се превърна в развита ПРОМИШЛЕНА страна, с блестящо (поне в сравнение с преди 9-ти) селско стопанство, с наука, култура, АРМИЯ, изкуство и т.н., всичко, което ВЕЧЕ ГО Н Я М А !!! Само България ли се провали в прехода? На Полша й опростиха 40 млд долара дълг,и въпреки това, според самия Лех Валенса, тя е загубила над ПОЛОВИНАТА от икономиката си, начело с изчезналия корабостротелен гигант в Гданск (може, като се обезлюди, пак да стане Данциг). Не знам чехита какво мислят за Судетите, но нито един немец не си е унищожил нотариалните актове от тая област. Комшиите вече смятат Кържали и Лудогорието за свои, и не само...
Да приключвам, че ми е под достоинството да обяснявам очевадното. САЩ, които победиха СССР без един изстрел, не са можали да се справят с нашите комунисти! Виж ми окото. Не, те се справиха с тях и с ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, като с вражеска страна. Защо ни принудиха да се разоръжим? Нали уж сме съюзници?
цитирай
3. stariatb - Намирам постинга за добър.
09.01.2017 15:17
Там някъде, в този дух на расъждение и практиката на описания Любен Рабчев е бъдещия просперитет и на България. Дано това бъде осъзнато от обществото ни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 674910
Постинги: 163
Коментари: 606
Гласове: 27605
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930