Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 20:40 - Кои избират лошите управляващи?
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 2252 Коментари: 2 Гласове:
6



  А. За искащите власт, които са свързани с партии гласуват: 
  1. Определящите " правилата на играта " от Задкулисното управление на България.
  2. Интересчии, знаещи , че ще спечелят от управление на избраниците си, независимо дали ще изпълнят или не обещаното. Пример: Партията им във властта , те на хубава служба.
  3. Твърдоглавци, считащи , че няма по-добро обществено управление от желаното от тях партийно управление.
  4. Лицемери, знаещи , че ще спечелят от управление на избраниците си, които няма да изпълнят обещаното. Пример: Нарушавалите безнаказано законите при предишно тяхно управление.
  5. Наивници , вярващи ,че избраниците им милеят за България и ще изпълнят обещаното и неискащи да разберат , че при досегашните постсоциалистически закони за изборите, свързания с партия управляващ е зависим от нейната политика и независим от избирателите.
  6. Глупаци , искащи избраниците им да изпулнят обещаното и неможещи да разберат програмите им за управление. 
  7. Купените избиратели .
  Изключение от горните групи избиратели са :
  1,  Пострадалите по политически причини от социалистическата власт или имащи пострадали или убити близки по такива причини от нея , които след 1989 година гласуваха за обявилите се против ляво управление на България . Всеки на тяхно място би гласувал като тях. Но всеки от тях, които след 2001 година гласува за свързани с партии кандидати за власт , е от някоя от горните групи избиратели . 
  2. Партийните лидери , които гласуват за себе си и според интересите на Задкулистното управление и своя интерес определят партийната политика .
  Примери на партийна политика към :
  1. Свалилите радиаторите на парното в апартаментите си . Би трябвало с нормативни документи да се уреди изолирането на тръбите на парното, които минават през апартаментите им за всички , които го искат . Това е безспорно тяхно право . Но вече четвърт век този много известен и засягащ много граждани обществен проблем , не е решен. Неговото решаване е много лесно , но нито една от управляващите партии не го решава и нито една от опозиционните парламентарни партии не го обявява поне веднъж годишно от парламентарната трибуна. Неговото нерешаване нарушава безспорно правата на гражданите , засегнати от него . Даже тези , които изолират тръбите в апартаментите си, плащат като за неизолирани тръби. Това е СРАВНИМО с " диш - хакъ " - през Османското робство парите , които е вземал всеки от поробителите задето си е хабил зъбите да яде , след като е ял без да плаща в къщата на всеки от поробените , който е запазил вярата си . 
  2. Свободата на словото.  В постсоциалистическа България след първите няколко години на слободия на словото ,започна ограничаване на свободата на словото , като преди две години страната се смъкна след стотно място в света по този показател. Без свободно слово демокрацията е дървено желязо , но нито една от парламентарно представените партии не обявява поне веднъж в  годината от трибуната на парламента мястото на България по свобода на словото и не предлага реално осъществими мерки за подобряване на свободата на словото.
  За всеки от двата примера на партийна политика важи виетнамската народна мъдрост " По една постъпка можеш да съдиш за 10 000 други ." Всеки от тези примери характериризира цялото четвъртвековно многопартийно управление на България
                                                  ********************************
  Според законите за изборите в постсоциалистическа България и тяхното прилагане , само свързани с партии кандидати за власт могат да я имат . Пример : За четвърт век повече от 10 000 са кандидатите за депутати . Само по-малко от 100 от тях , което е по-малко от 1% , не са свързани с партии и нито един не е избран , а избирателите, искащи техните избраници да не са свързани с  партии, са много повече от 1% . Тези избиратели практически не могат да имат свой депутат . 
  Б. Гласуващите за несвързани с партии кандидати за власт с гласуването си показват, че искат управлението на България да не е резултат само на партийна политика. Те разбират или не разбират ,че нямат шанс техният избраник да е във властта . 
  В. Гласуващите с умишлено попълнени невалидни бюлетини изразяват активната си гражданска позиция , която е несъгласие с начина на избиране на управляващи . Ако изборните закони се сменят и те са съгласни с новия начин на избиране на управляващи , ще гласуват с валидни бюлетини , ако не са съгласни , пак ще гласуват с умишлено попълнени невалидни бюлетини . 
  Г. Негласуващите са :
  1.С активна гражданска позиция като на гласуващите с умишлено попълнени невалидни бюлетини. Те я изразяват с негласуване. 
  2. Апатични , защото лошият им начин на живот не се подобрява . 
  3. Неизбрали нито един от кандидатите за власт . Ако на други избори изберат свой кандидат , гласуват за него . 
  4. Безразлични винаги към управлението на България . те са с пасивна гражданска позиция .
  Д. Заради управлението на свързани с партии управляващи , постсоциалистическа България : 
  - Е най-бързо топящата се държава в света .
  - Бързо стигна дъното на Европа по жизнен стандарт и уверено стои там .
  - Е с увеличаваща се неграмотност и влошаващо се - с изключение на няколко елитни училища - образование . 
  - Е с лошо здравеопазване , лошо правосъдие и е Рай за корупцията. 
  - Е с обезлюдяващи села с висока битова престъпност в тях , като в някои тя е толкова висока , че жителите им се страхуват за живота си. 
  - Се смъкна след стотното място в света по показателя свобода на словото. 
  - След десетина години престава да съществува като България, защото българският етнос ще е малцинство в нея . 
   Е. Четвърт век в предизборните говорилни се лъже , че всички негласуващи са безразлични винаги към управлението на България и заради пасивната им гражданска позиция нямат право да го критикуват . Даже мнозина говорят опашатата лъжа , че лошите управляващи се избират от негласувалите , като лъжат , че колкото по-малко гласували , толкова по - непълно е изразена народната воля , а при масово гласуване народът ще е представен повече в управлението и то ще по-добро . Последните парламентарни избори показаха голямата опашка на тази лъжа . При гласували приблизително половината избиратели- както на всички предишни избори-  в парламента влязоха осем партии . Половината от тях невлизали в него , но управлението на България не се промени .  Три от тях - Патриотичният фронт , Реформаторският блок  и България без цензура - от създаването си до изборите говореха за лошото управление на Бойко Борисов . След като влязоха в Парламента , те поискаха да участват в коалиция управлявана от него . Той прие патриотите и реформаторите и управлението на България стана " старата песен на нов глас ". 
  В последните години с увеличаване броя на гласуващите с умишлено попълнени невалидни бюлетини и за тях се лъже същото , като за негласуващите .
  Ж. Изборни закони , с които се облагодетелстват едни избиратели и кандидати за власт и се дискриминират други избиратели и кандидати за власт , са лоши . При такива закони избраното управление винаги е лошо . Него го избират само гласуващите за облагодетелстваните от лошите закони кандидати за власт. 
   Четвърт век според законите за изборите в постсоциалистическа България , само свързани с партии кандидати за власт могат да я имат  , затова тези закони са лоши . Тази истина за тези закони не се казва от едни от говорещите за масово гласуване от лицемерие , от втори - заради вяра , че постсоциалистическа България е демократична държава и от трети - заради глупост . Нейното неказване е основа на лъжливите обвинения към всички негласуващи и към гласуващите с умишлено попълнени невалидни бюлетини , че: 
  - Са безразлични винаги към управлението на България и са с пасивна гражданска позиция. 
  - Нямат морално право да критикуват управляващите . 
  - Пречат на пълното изразяване на народната воля и затова избират лошите управляващи . 
  Заради лошите изборни закони в постсоциалистическа България , които позволяват само на свързани с партии кандидати за власт да я имат , само гласуващите за такива кандидати избират лошите управляващи .
  ЗАБЕЛЕЖКА: Несвързани с партии кандидати за народни представители имат реални възможности да са избрани , ако общините избират депутатите . Мнението ми е в постингите в този блог " Пряка демокрация " и " Втори вариант на пряка демокрация " и преди две години е изпратено в Парламента . То е огласено в медии в Свищов и В. Търново   
  




Гласувай:
6



1. iliada3 - Много добре си подготвяш постин...
24.09.2015 22:13
Много добре си подготвяш постингите ,Мишо!
Поздравления!
цитирай
2. bojinkata - Поздравления!
06.01.2016 10:34
Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667364
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27328
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031