Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 21:49 - Провалени човешки съдби...
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 2631 Коментари: 0 Гласове:
3



                                                                ДЕВОЙКАТА       
    Девойка дава рецепта в аптеката и пита за цената на всяко от лекарствата. Като получава отговор, иска само най-евтиното. Аптекарката казва, че е то е обезболяващо, а другите лекуват. Девойката купува само най-евтиното. Когато излиза от аптеката, аптекарката споделя с колежката си, която е чула разговора: тези лекарства са за болни яйчници. 
   След две години девойката се омъжва и не може да има деца. Две години след сватбата нейна приятелка забременява от нейния съпруг и те се развеждат. Една година след развода девойката става проститутка в Германия.
                                                                 СТАРЕЦЪТ
   Старец пита чакащите пред зъболекарски кабинет, колко струва ваденето на зъб. Отговарят му. Той казва: тя инжекцията е скъпа. Като му кажа да го извади без упойка, ще ми вземе по-малко пари. 
                                                                          *
    Свидедетел съм на горното. Нарочно не уточних времето на действието в " Девойката" и " Старецът". Така всеки прочел ги, сам разбира, че то е времето на съвременната демокрация. Това разбиране е най-вярната нейна характеристика: античовечност.
                                                                          *
     При социализма имаше загинали хора и провалени човешки съдби заради политически причини. При съвременната демокрация има загинали хора и провалени човешки съдби заради глад, болести и мизерия. Няма статистически данни кои са повече: през първите 25 години социализъм или за четвърт век съвременна демокрация. Колкото и да са те- комунистите криеха техния брой и съвременните демократи също го крият- социализъм и съвременна демокрация са две от лицата на Злото. Той си отиде.Тя е тук и съществува чрез демократичната диктатура. Подкрепящите съвременната демокрация улесняват тази диктатура и служат на Злото. Пример: на него е служил всеки, който е подкрепял някои от тези, управленията на които провалиха съдбите на девойката и старецът.
  ЗАБЕЛЕЖКА: За демократичната диктатура виж постинга в този блог " Демократичната диктатура- демократурата".               



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 677660
Постинги: 163
Коментари: 607
Гласове: 27719
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930