Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 12:58 - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА, НО БЪРЗО ЗАБРАВИХА ПРИЧИНАТА ЗА ОТКРИТИЕТО
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2014 10:48


 А. До протестите на гражданското общество в началото на тази година, държавата практически не се намесваше при определянето на цените, за да работи пазарната икономика, според казаното от икономистите за нея.

Б. Народните представители, президентът и вицепрезиднтът и членвете на Министерският съвет при встъпване в длъжност полагат следната клетва: „ Заклевам се в името на Република България, да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.”

В. Със започването на работата на 42-то Народно събрание, в него се заговори, че не трябва да се допуска повишаване на цената на електроенергията. За пръв път мнение изказано в Парламента на демократична България, не беше оспорено. Единомислието на депутатите беше заради протестите на гражданското общество. Протестиращите ги принудиха да открият топлата вода: управление в интерес на народа. Чрез него те и избраното от тях правителство направиха възможното за определяне на реалната цена на електроенергията и продължиха започнатият от служебното правителство реален контрол на работата на ДКЕВР, заради който тя за пръв път от нейното създаване, заработи в интерес на нрода.

            Въпрос към българските демократи: как щеше да се посрещне в парламента мнението за замразяване на цената на електроенергията, ако то беше изказано преди протестите на гражданското общество?

            Въпроси към икономистите – специалисти по пазарна икономика: Противоречи ли започналото управление в интерес на народа на пазарната икономика? Ако противоречи, защо не кажат. Ако не противоречи, защо до сега не са казали на управляващите, че ако държавата не прави възможното за определяне на реалните цени, монополите правят възможното за определяне на цените в техен интерес?

Г. Една от причините за ниският жизнен стандарт в България, заради който български граждани много трудно оцеляват или не могат да оцелеят, е лесното заобикаляне на законите, касаещи всичко свързано с пари. То е заради тяхната същност и/или заради тези, които са длъжни да установят и накажат нарушилите ги. Ако искаха да се ръководят от интересите на народа – на каквото управление ги научиха протестите на гражданското общество – управляващите щяха да назначт за председател на ДАНС човек, който се ползва с широка обществена подкрепа. Тяхната къса памет е заради нивото на техният интелект и/или заради техният морал. И двете възможности са в несъответствие с изискванията на гражданското общество към управляващите България.

 

Откъс от „Съвременната демокрация – дървеното желязо”

 

Михаил Цвятков

Ул. Ал. Стамболийски 21

5250 Свищов 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 674112
Постинги: 163
Коментари: 603
Гласове: 27568
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930