Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2013 12:05 - СЪВРЕМЕННИТЕ ДЕМОКРАТИ НЕ ОБИЧАТ ИСТИНАТА
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 1416 Коментари: 0 Гласове:
2



 А. Статистическите данни са истината за всеки резултат на всяко управление, който е свързан с материалната човешка дейност. Българските демократи според личният си интерес коментират свършеното за жизнения стандарт в България от желани или нежелани от тях демократични правителства, без да обявяват истината - всички статистически данни за коментираното - защото не я обичат. Пример: Те обявяват суми на получени пари от България от еврофондовете, без да обявяват сумите,които тя внася в Европейския съюз. Затова демократичното обществено мнение, което се определя от тези коментари, се основава на демократични безсмислици или лъжи и обществото не знае повече или по-малко пари получава България от ЕС, отколкото внася в него, или има равенство между внесено и получено.

Б. Предстоят предсрочни парламентарни избори.

Кандидатите за депутати, които не са имали изпълнителната власт от парламента управлявал преди изборите, обявяват - както всички техни предшественици - че не знаят истината за състоянието на България. Същевременно те обявяват демократичното си мнение за нейното управление... Ако получат властта, те ще разберат истината. Ако заради нея не могат да изпълнят обещаното, заради което имат управлението и обичат истината, те ще се откажат от властта... Всички досегашни техни предшественици след като разбираха истината за състоянието на България, обявяваха,че то е много по-лошо отколкото са очаквали и затова не изпълняват обещаното, но не се отказваха от властта, защото не обичат истината.    

 Въпрос към Българските демократи:  Защо повече от 20 години в демократична България няма закони, които позволяват на кандидатите за депутати да узнаят истината за състоянието на България?

В. Българските демократи проведоха първи национален демократичен референдум, без да знаят истината поне за:

- цените на втора ядрена централа и електроенергията от нея;

 - нужна или излишна за България е още толкова електроенергия, колкото  евентуално би се получавала от АЕЦ"Белене". Без тези истини неговото провеждане беше поне безсмислено. В кампанията за референдума бяха обявени различни цени на втора ядрена централа и електроенергията от нея и мнения, според които България има или няма нужда от още електроенергия.

Според всеки демократ обявеното от него беше истина. Чрез писма по пощата и по електронна поща питах Председателя на Народното събрание и Президента на РБ за реалните цени на втора ядрена централа и електроенергията от нея. Не получих отговор от Президента. От канцеларията на Народното събрание ми отговориха,че: "в 41-то Народно събрание не е създавана и не се съхранява информация за цените на АЕЦ "Белене"и електроенергията от нея. "Без парламентът да установи тези цени – истината -българските депутати чрез демократично неразбирателство определиха въпроса на референдума, узакониха неговото провеждане и се произнесоха за питаното чрез неговият въпрос, защото не обичат истината. Президентът знаеше или не знаеше цените на АЕЦ "Белене"и електроенергията от нея. И в двата случая с насрочването на датата на референдума той показа, че не обича истината.

Г.Евронаблюдатели на референдума - представители на европеиските демократи - не забелязаха, че не е обявена истината за питаното, защото не обичат истината.Те обявиха,че референдумът - с някои забележки - отговаря на демократичните изисквания. Всеки български демократ беше съгласен с тях,защото "неговото тяло е в България, а главата му е в Брюксел" и защото не обича истината  

 Откъс от „Съвременната демокрация – дървеното желязо”

 

Михаил Цвятков

Ул. „Ал. Стамболийски” 21

Свищов                                                                



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 674874
Постинги: 163
Коментари: 606
Гласове: 27604
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930