Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 16:48 - Предизвиканото от резултата на референдума парламентарно решение
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 1395 Коментари: 0 Гласове:
0 А. Гласоподаватели, които искат ядрената енергетика в България да се развива само в Козлодуй, бяха лишени от правото им на гласуване чрез въпроса на референдума. Заради този въпрос те са лишени от правото им, тяхното законно желание да се обсъжда в парламента. Затова всяко парламентарно обсъждане на питаното гласоподавателите чрез референдума е незаконо.

Б. Ако спазват депутатската клетва, депутатите трябва да търсят законно и изгодно за българските граждани парламентарно решение, когато обсъждат резултатите от референдума. То е невъзможно, ако те не знаят цените на АЕЦ Белене и ел.енергията от нея. Но в документацията на пармламента няма информация за тези цени. Ако те не са установени от депутатите преди обсъждането на резултата от референдума, те не могат да преценят дали ще е изгодно или неизгодно за българските граждани всяко евентуално тяхно решение. Затова такова парламентарно обсъждане ще е нарушение на депутатската клетва и ще е незаконно.  То ще узакони неравноправието на гласоподавателите, които искаха да знаят приблизителните цени на АЕЦ Белене и ел.енергията от нея, за да преценят как да гласуват. Понеже те не бяха обявени преди референдума, на тях беше забранено да гласуват според законните си желания.

Ако цените на АЕЦ Белене и ел.енергията от нея са установени от депутатите преди обсъждането в парламента на питаното гласоподавателите чрез рефередума, парламентарното осъждане обезсмисля референдума, защото гласоподавателите не бяха информирани за тези цени при негвото провеждане и не ги имаха предвид при преценката си да гласуват ли и/или не как да гласуват.

В. Единствената законна постъпка на депутатите, когато трябва да обсъждат питаното гласоподавателит чрез референдума е, че при парламентарното обсъждане не могат да се спазят правата на гласоподаватели, които искат ядрената енергетика в България да се развива само в Козлодуй и на гласоподователи, които искаха да има установени приблизителни цени на  АЕЦ Белене и ел.енергията от нея. Затова законно обсъждане на питаното от гласоподавателите чрез референдум не може да има и няма да има.

 

Откъс от „Съвременната демокрация – дървеното желязо”.

 

Михаил Цвятков

Ул. Ал. Стамболийски 21

Свищов

 

 
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 386927
Постинги: 144
Коментари: 382
Гласове: 12439
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930