Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 23:56 - След референдума
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове:
0



 Референдумът за АЕЦ „Белене” – запъртък на съвременната демокрация

 

/Продължение/

 

Й. Всеки български гласоподавател разбира дали цената на ел.енергията от евентуална втора ядрена централа е изгодна или неизгодна за него, ако тя е сравнима с ел.енергията от ядрената централа в Козлодуй.

            Когато вземаха решение за рефрендум за съдбата на втора ядрена централа, народните представители и Президентът на Република България знаеха две цени на ел.енергията от нея – изгодна и неизгодна за българските граждани. Ако спазваха клетвите, които произнесоха при встъпването им в длъжност, те трябваше да установят реалната цена на ел.енергията и дали тя е някоя от известните им две цени. Само при установена от тях реална цена на ел.енергията, която е изгодна за българските граждани, те трябваше да вземат решение за допитването до народа. С решението за референдум, резултатът на който може да е против законните интереси на българските граждани – възможна причина за такъв резултат може да е гласуване за ниска цена на ел.енергията, ако тя реално е висока – депутатите и президентът на Р.Б. нарушиха клетвата, която узакони встъпването им в длъжност.

            В кампанията за референдума демократичната цензура допусна да обявяват мнението си за него в медиите само комитети, които обявяваха изгодната и неизгодната цена на ел.енергията от втора ядрена централа за българските граждани.

            Нарушението от народните представители и Президентът на Република България на произнесените от тях клетви, демократичната цензура и наложената от тях демократична забрана в референдума да участват граждани, които искат да знаят приблизителната реална цена на ел.енергията от втора ядрена централа, за да преценят как да гласуват, са достатъчно основание за искане на оставките на Председателя на Народното събрание и българския Президент.

 

Откъс от „Съвременната демокрация – дървеното желязо”.

 

Михаил Цвятков,

Ул. Александър Стамболийски № 21

Свищов




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 674652
Постинги: 163
Коментари: 605
Гласове: 27589
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930