Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06 22:40 - Роля на глупостта " съединението прави силата " за бъдещето на България
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 1250 Коментари: 17 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    А.Човек е силен , когато постигне целите си , а е слаб , когато не ги постигне . Когато ги постигне и те са определени правилно , той печели и силата му е трайна , а когато са определени грешно , той губи и тя става слабост . 
   Цел на всеки участник в човешко обединение - съединение - е или :
   - то да постигне обявените си цели ;
   - той да постигне личните си цели , които са различни от обявените цели на съединението ;
   - да провали съединението . 
   Всеки  участник в съединение , който постигне целите си , е силен и то прави силата му , а всеки - който не ги постигне е слаб и то прави слабостта му.
   Човешките обединения - съединения - постигат или не постигат обявените си цели , като участниците във всяко съединение са с еднакви или различни цели . Затова са възможни следните варианти за влияние на съединението върху неговите участници :
   - Всички участници в съединението постигат целите си и са силни . Тогава съединението е успешно за всички и прави силата им ; 
   - Всички участници в съединението не постигат целите си и са слаби . Тогава съединението е неуспешно за всички и прави слабостта им . 
   - Част от участниците постигат целите си и са силни , а останалите не постигат целите си и са слаби . Тогава съединенението е успешно за постигналите целите си и прави силата им , а е неуспешно за непостигналите целите си и прави слабостта им . 
   От горните частни случаи на съединения следва истината за общия случай на съединение " съединението прави силата и / или слабостта " . С нея се доказва , че " съединението прави силата " не е истината за общия случай на съединение , но грешно се вярва , че е . В България ггрешното вярване заради известната приказка за бащата  , синовете му и снопа пръчки . Понеже за вярващия е немислимо ,че вярва грешно , не се разбира , че :
   - Човешките обединения - съединения - са доброволни или принудителни и съществуват чрез цели , правила и управление по различни начини . Тези начини зависят от чувствата на хората , тяхната разумност или глупост . Затова неразумните и безчувствени пръчки , които нямат цели , правила и управление в снопа и не са в него доброволно или принудително , не може да са пример за хората в техните съединения . 
   - " Съединението прави силата " обяснява само един от частните случаи на съединение - успешните за всички съединения - и не обяснява общия случай на съединение , затова е грешно мнение . 
   Грешно мнение , за което се вярва , че е истина е глупост . " Съединението прави силата " е грешно мнение , за което се вярва , че е истина , затова е глупост . 
   Глупостта " съединението прави силата " отклонява мисленето на повярвалия в нея от целите , правилата и управлението на съединението , защото той вярва , че е достатъчно , да е обединен , за да е силен и да постигне целите си . Затова той е лесно манипулиран.  
   Истината " съединението прави силата и / или слабостта " обяснява общия случай на съединение . Тя насочва мисленето на разбралия я към целите . правилата и управлението на съединението , защото той разбира , че те може да са правилни или грешни , а от тях зависи силата или слабостта на всеки съединен .
   Б. Управлението на държавата обединява - съединява - всички в нея доброволно и принудително . Съгласните с него са обединени доброволно ,а  несъгласните - принудително . Държавното управление прави силата или слабостта на държавата и на всеки в нея . Когато глупостта  " съединението прави силата " е девиз на държавата и нейното управление е добро , то и обществото не се влияят от нея , но когато нейното управление е лошо , тя помага за потушаване на общественото недоволство чрез позоваване на нея .
   Преди 30 години беше сменено проваленото управление на България . С новото управление тя бързо стигна дъното на Европа и до днес уверено стои там . Затова то е лошо , като участието на много партии в българския парламент доказва , че е лош моделът на управление . Въпроси към гласуващите винаги за една и съща партия :
   1. Защо вашата партия не е предложила реално решение на проблема със скитащите кучета , някои от които разкъсват хора ? 
   2. Ще искате ли от вашата партия , да предложи реално решение на проблема със скитащите кучета ?
   3. Ако вашата партия не предложи реално решение на проблема със скитащите кучета , ще продължавате ли да гласувате за нея ? 
   Жокер за трите въпроса : По една постъпка може да съдиш за 10 000 други - виетнамска народна мъдрост .
   Най-голамата вреда за  България от нейното лошо следсоциалистическо управление е , че след десетина години българският етнос ще е малцинство в нея . Тогава нейното име ще е сменено и тя ще загине . Заслугата за нейната гибел ще е на всички управляващи след 1989 година . Ролята  на глупостта " съединението прави силата " за гибелта на България е в нейната помощ за потушаване на недоволството от нейното лошо управление , като се призовава българският народ да е обединен .
   Поне от 2001 година статистическите данни за броя на гражданите във всеки етнос ясно показват , че ако държавното управление не узакони РЕАЛНИ  мерки против превръщането на българския етнос в малцинство , около 2030 година той ще е малцинство и ще е краят на България . Но парламент , президент и правителство мълчат за тези данни ... Единственото , което понякога се казва , е намаляне на общия брой на населението на държавата . От този брой не може да се разбере за приближаващата  гибел на България .

  Гласувай:
27
13


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Съединението
25.06 05:58
НЕ ПРАВИ СИЛАТА!

Sciencia est potencia, знанието е сила.
цитирай
2. pompadurgender - Аз го напомпих.
25.06 06:18
Аз го напомпих.
цитирай
3. pompadurlexparsy - Браво, колега! Постъпил си от...
25.06 06:34
Браво, колега!
Постъпил си отлично.
цитирай
4. pompaduridiot - Вчера цял ден се разиграваше фарсът ...
25.06 07:47
Вчера цял ден се разиграваше фарсът Нарцисът вика Дръжте Нарциса.

Точно един меганарцис, оградил се с кръг от ласкатели, недопускащ и най малка критична бележка , самовнушил си, че е новата Багряна, вечно помпан от едно кореноплодно, баш па тоя меганарцис ше ни дава акъл.

Ай сиктир!
цитирай
5. morskipesni - Помпете, но отговорно!
25.06 08:53
Ето една болезнена тема с кауза, логично е да бъде поне за ден отгоре. Колкото до бабето-чудо-нарцис: ами не го помпете и няма да се дуе.
цитирай
6. pompaduridiot - Темата несъмнено е хубава. И бло...
25.06 09:02
Темата несъмнено е хубава.И блогърът не снася всеки ден смешни захаросани римушки, въплъщение на поезията захарен памук, която е вечно помпана от нейния личен помпадур, която,.да повторя, е идеалното въплъщение на блоговия нарцис.
Обграден от придворна свита женчовци, свалящи й звездите от небето.
Един ямболски меганарцис, помпан от едно двемогилско кореноплодно.
Блоговия троскот.
цитирай
7. kvg55 - mihailts,
25.06 09:42
Българите нямат цели, а правителството има тъпите цели да влезе в шенгенското пространство и еврозоната.
цитирай
8. oia - Ще опонирам на написалия поста. До ...
25.06 10:41
Ще опонирам на написалия поста. До колкото съм разбрала от написаното,
визирате партиите. Те не са критерии за обяснение защото и кучетата знаят тяхната роля. Съединението на всички боядисани не се ли оказа сила, която разруши държавата. Съединението е всемирен процес, и вие не може да изхождате от частното. Всяко съединение притежава сила, но зависи от СЪЗНАНИЕТО, как и къде ще бъде насочена тя, за да има резултата. Партиините проповеди и религиозните такива по какво си приличат ?????
Съединение ????? или Обединение ???? В политически аспект----съединението е невъзможно, а обединението--в повечето случай е безрезултатно.
цитирай
9. pompaduridiot - това не са тъпи цели
25.06 11:04
kvg55 написа:
Българите нямат цели, а правителството има тъпите цели да влезе в шенгенското пространство и еврозоната.


правителството е избрало, както и целият народ, да бъде в цивилизована Европа, а не в дивата Евразия с русия, казахстан и белорусь.
Трагедията е друга, че нашият народ след 50 те години комунистически фашизъм оскотя и в 30 те години след това ужасяваща фашизоидна диктатура още повече задълба надолу.
Корените на деградацията на нацията ни са в ония 50 години народна република, които бяха много по катастрофални от 5 те века турско робство.
цитирай
10. emi1ts - Поздрави!
25.06 12:43
Размислящо и доста философско е споделеното като анализ.Смятам ,че ще е ценно и много полезно да погледнем в природата как стоят нещата- тя е доста по мъдра от всички нас!С пожелание за приятни летни дни!
цитирай
11. valdor1355 - Защо натроли(хте) човека, хули...
25.06 14:30
Защо натроли(хте) човека, хулиган(и) с хулиган(и)? :)))))))

Ще изразя мнение по темата.
България не умира. Етносът ни не се топи. Просто от 30г естественият подбор отсява годните, предприемчивите и онези, които не ги мързи от всички етноси. (Не забравяйте, че и ние сме се натресли през 681 г в тези земи като емигрантите. ;)) Останалите поради една или друга причина, най- вече поради липса на амбиции и нежелание да се борят постоянно за тях, не постигат благоденствие. Скоро някой в блога беше написал, че цивилизацията е плод на колективна дейност. Тази мисъл е в пълен унисон с моите виждания за успеха. Или по- скоро със съвършеното устройство на Глутницата, в която всеки участва със своята незаменима роля в нея, за успешен съюз между индивидуалности. Хората без "глутници" не могат да повалят огромни плячки- само мънички. :))))) А от големината на плячката зависи и големината на личния пай.

Поздрави. Благодаря, че пусна темата.
цитирай
12. pompadurmisana - Колеги, бягайте!Никой ли не вижда очевидното - полигор е джуфла.
25.06 14:58
Типичен пример на психопат в този блог е Полигор с безбройното му множеството никове, между които и тези на т.нар. Джуфла. Моят съвет е - ние нормалните, всячески да се изолираме от такива психопати, ако предпочитате - да ги изолираме. Състрадавам ги, но ако състраданието означава търпимост, то това може да превърне нормалните люде в психопати. Никакви контакти с полигоралните Джуфли."
цитирай
13. eva666 - мила котке, чудесни идеи имаш / нещо като..дървено желязо...
25.06 22:12
...успешен съюз между индивидуалности...."

според мен,ние живеем в Епохата на Индивидуализма
/ както искате ,си го наричайте..

Всеки е изправен пред Стената, и Сам с-у Себе си..Това е Еволюция!
другото е ..Глутница, точно така колежке ВалДор!
хубава тема, поздрав на автора!
Юлия
цитирай
14. pamashina - Разумен постинг!
29.06 19:00
Поздравления!!!
цитирай
15. krumbelosvet - Кви управляващи2
05.07 16:57
Ако авторът още не е научил, че ни управляват ОТВЪН именно с цел нашето УНИЩОЖЕНИЕ, това е АТЕСТАТ за него.
цитирай
16. alchemist - Моите досегашни наблюдения
05.07 22:36
"Съединението прави силата" е на пръв поглед логичен лозунг и при това изписан на една сграда. Там лозунга е верен. Всички са уж разделени, уж са за благото на страната, но са съединени само и единиствено за своето собствено благо и против своят народ.
За другата част от пъзела, ще кажа, че живеем в капитализъм. А каква е целта на капитализма? За отговорилите с отговори като: пари, власт, евтина работна ръка и тъпа при това, както и нарастваща консумация - ще кажа, че са познали.
Международната среда е свирепа и жестока, т.е. никой няма да направи нещо за "бог да прости" или за "черните очи." Такива романтици и будали вече няма(а дали, е имало?). Всичко се прави за ПАРИ.
Политическият капитализъм в България е достигнал до такова ниво, че хората масово отказват да го легитимират или някои просто се евакуират от него. Политическите капиталисти имат нужда от послушен народ- търпящ всякакви подигравки и обяснения, редовно легитимиране и смяна на местата - трябва да има имитация на движение иначе ще бие на очи. Те редовно измислят нови и нови трикове, за да оправдаят собствените си провали и да спечелят някоя нова душа на своя страна. Политическите капиталисти нямат полза от хора, които мислят. Те имат полза от послушно стадо, което срещу 50 лв ще гласува за тях или срещу опрощаване на престъпленията извършени от стадото. Значи политическите капиталисти имат за цел ВЛАСТТА и поради тази причина са способни на всякакви шмекерии, за да я запазят, т.е. те са обединени в името на някаква цел, от която имат полза и не се интересуват от техните задължения - да служат на страната.
цитирай
17. zaw12929 - и НАЙ УМНИЯТ СИ ИМА ГЛУПОСТИ, Умният ...
20:29
и НАЙ УМНИЯТ СИ ИМА ГЛУПОСТИ, Умният винаги ще се справи със ситуации в каквито мъдрият няма да се забърка!
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 237877
Постинги: 129
Коментари: 222
Гласове: 3877
Календар
«  Юли, 2019  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031