Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2017 19:49 - Умните , глупавите и простите управлявани
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 5489 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Искащите да живеят за сметка на други , най-много искат при взаимоотношенията им , да имат винаги безконтролна власт над тях , която е узаконена чрез начина на държавно управление - диктатура или лъжедемокрация - като те най- много желаят да придобият такава власт чрез ползване на привилегии . Искащите лъжедемокрация най- лесно могат да постигнат каквото искат с изборни закони , с които : 
   - Има привилегировани и дискриминирани участници в изборите , като определянето на избраните зависи само от волята на привилегированите . Пример : В България след 1989 година са привилегировани свързаните с партии участници в изборите , а са дискриминирани останалите участници , като не е избран нито един депутат , който не е свързан с партия . 
   - Не е гарантирано отстраняване от властта на избраните , като не изпълняват обещаното ;
   - Е гарантирано управляващите да изкарат мандата си или , само ако искат , преждевременно да напуснат властта . Пример:  кьорфишеците " вот на доверие " и " вот на недоверие " , които гарантират на парламентарното мнозинство да изкара мандата си или , само ако иска , преждевременно да напусне властта ;
   - При изпълнение на горните условия избраните вземат гласовете на всички избиратели.
                                     *************************************
   Управляваните са умни , глупави и прости според отношението си към начина , по който са управлявани и нивото на интелекта си . 
   Умните и глупавите управлявани са с еднакво ниво на интелект , което им позволява да разберат начина , по който са управлявани , но умните искат да го разберат и го разбират , а глупавите не искат да го разберат и не го разбират . Нежеланието на глупавите управлявани е или заради безразличието им към начина , по който са управлявани , или заради вярата им , че той е какъвто те го искат . Вярващите вярват , че управлението на някоя партия или някой месия е по желаният от тях начин . Последният засега такъв месия в България беше Бареков , а е възможно следващият да е Слави Трифонов . Колкото по - зле живеят вярващите , толкова по - силна е вярата им . Те са две групи : безпределно верни на една партия или на един месия и сменящи партиите и месиите . Вярата на безпределно верните в начина , по който са управлявани , е толкова силна , че когато той не постигне целта си или се провали , те търсят и " намират " причини за неуспеха му , които са извън него . Пример : Когато народът живее зле преди управлението на партията или месията , в които те вярват и продължава да живее зле след тяхното управление , безпределно верните вярващи казват , че причината е в предишните начини на управление , които са опропастили държавата . 
   Простите управлявани са с ниско ниво на интелект , което не им позволява да разберат начина , по който са управлявани , но те разбират , добър ли е или е лош той за народа по резултата от него . Пример : Те разбират , че начинът по който са управлявани е лош за народа , когато резултатът от него е богатеене на управляващите чрез властта си и бедност на народа .
                                  **************************************
   Всеки от умните , глупавите и простите управлявани иска да живее или според общоприетия човешки морал , или за сметка на други . Искащият да живее според общоприетия човешки морал иска добро държавно управление , което защитава този морал чрез законите и тяхното прилагане . Искащият да живее за сметка на други , иска лошо държавно управление , заради което законите лесно се заобикалят , а като се нарушат лесно се избягва наказателна отговорност или , ако я има , наказанията са малки . 
   Когато управляващите се избират всеки управляван иска да е избрано желаното от него добро или лошо управление , а дали то ще е избрано , зависи от изборните закони. Тогава :
   - Умните управлявани проверяват , дали изборните закони позволяват да е избрано желаното от тях добро или лошо управление и ако позволяват , гласуват за желан от тях кандидат за власт , а ако не позволяват не гласуват или гласуват с умишлено попълнена невалидна бюлетина; 
   - Глупавите управлявани не проверяват дали изборните закони позволяват , да е избрано желаното от тях добро или лошо управление - макар , че могат да разберат - и винаги гласуват за кандидат за власт , защото вярват , че при всякакви изборни закони ще е избрано желаното от тях управление .
   - Простите управлявани не могат да разберат , дали изборните закони позволяват да е избрано желаното от тях добро или лошо управление , затова някои гласуват на късмет , а останалите не гласуват . 
                                 ***************************************
   Въпроси за определяне на умните и глупавите управлявани :
   1. Демократично ли са определени с избори управляващите , когато са гласували по-малко от половината от избирателите ?
   2. Демократично ли е да има привилегировани и дискриминирани участници в изборите и определянето на управляващите да зависи само от волята на привилегированите ?
   Жокер за двата въпроса :  определението за демокрация . 
   3. Защо в България след 1989 година свързаните с партии участници в изборите са привилегировани , а останалите участници са дискриминирани ? 
   Жокер : Гласуването в Парламента , което определя начина на управление на държавата . 
   4. Защо няма горните въпроси в централните медии ?
   Жокер : Възможна ли е демокрация без свобода на словото?
    Не давам отговорите на въпросите , защото умните управлявани , които искат добро или лошо управление на България , ще отговорят правилно , а глупавите управлявани няма да искат да ги разберат - макар , че могат да ги разберат - и няма да ги разберат .
   Пример за мнението за отговорите на въпросите на безпределно верните глупави управлявани , които искат добро управление на България и винаги гласуват за кандидат за власт , без да искат да разберат дали : 
   - изборните закони позволяват да е избрано добро управление ; 
   - тези , за които гласуват , искат и могат да управляват за доброто на България или искат властта само за келепира от нея .
   Според тези глупави управлявани - които не искат поне проверка на банковите сметки на техните управници преди и след края на управлението им - въпросите не са правилни , защото след 1989 година България е демократична държава , а ги няма в централните медии , защото те милеят за доброто на държавата и не допускат неправилни въпроси да объркват избирателите . 
 
                            
   
                                        




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. kvg55 - mihailts,
07.12.2017 20:39
Според един професор българското общество се дели на 80% и 20%.
цитирай
2. mihailts - Професорът не казва...
09.12.2017 08:58
Професорът не казва , от коя от двете групи са управляващите .
цитирай
3. katan - От 20-те% има едни 5%,
10.12.2017 14:26
от които са управляващите.
Повечето от тях са тръгнали от 80-те%, но сега са ... "Приказка за стълбата".
цитирай
4. mihailts - " Приказка за стълбата " е вечна истина ...
10.12.2017 21:53
'' Приказка за стълбата " е вечна истина , която искащите добро управление на България глупави управлявани , не искат да разберат .
цитирай
5. katan - Отговорих на въпросите за управляваните.
21.12.2017 16:08
Смятам, че не съм от глупавите и безразличните управляВАНИ, но защо ли винаги не управляват някои, които могат, а все някои други?!
По повод на професора - сбъркал е процентите.
Накараха го да се извини за "диагнозата".
Според мен съотношението е минимум 90 на 10%. Минимум.
Сигурно ще ме заклеймят:).
цитирай
6. mihailts - Два отговора за управляващите
21.12.2017 21:07
1. Мнозинството гласува за тези , които му обещават най-сладко това , което иска да чуе , без да преценява разумно изборните закони , а най- сладкодумни са искащите властта само за келепира от нея .
От изборните закони зависи дали ще има демокрация или лъже демокрация .
2. Теория на конспирацията : Човечеството се управлява лесно когато управляващите са послушни , а искащите властта само за келепира от нея , винаги са послушни .
цитирай
7. mihailts - Процентите
21.12.2017 21:12
Можещите да мислят самостоятелно са незначително малцинство . Едни от тях искат да правят добро , други - зло , а останалите не се интересуват , дали ще правят добро или зло .
1. 90 на на 10 % е по - близо до истината от мнението на професора .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 666995
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27313
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031