Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 15:09 - Глупостта "мислете и правилно гласувайте "
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3721 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      А. Глупост е , човек да мисли , как правилно да извърши нещо , без преди това да мисли , дали да го извърши или да не го извърши . Воденият от тази глупост : 
  - мисли за най-доброто осъществяване на своите желания , без преди това да мисли , дали те са добри или лоши ;
  - не преценява лъжат ли го или му казват истината тези , които му предлагат помощ за осъществяване на неговите желания или да направят желаното от него . Той им вярва и мисли как най-добре да стане предложеното от тях .
   "Мислете и правилно гласувайте " е глупост , защото изключва предварително мислене , дали да се гласува или да не се гласува , като се прецени , кое е по-добро или по- малко лошо .
  Когато глупостта " мислете и правилно гласувайте " , се отнася за избори за управляващи държавата , казващите я след 1989 година в България , казват и мненията :
  - правилно е гласуването за някой от кандидатите за власт , а всяко друго гласуване - примерно с умишлено попълнена невалидна бюлетина - не е правилно;
  - само с гласуването на всеки избирател за кандидат за власт се изразява пълно народната воля ;
  - лошите управляващи се избират от негласувалите;
  - когато всеки избирател гласува за кандидат за власт , избраното управление е добро .
   В България след 1989  година не е избран нито един депутат и Президент , който не е свързан с партия , защото - чрез изборните закони и тяхното прилагане - свързаните с партии кандидати за власт и техните избиратели са ПРИВИЛЕГИРОВАНИ , а останалите кандидати за власт и техните избиратели са ДИСКРИМИНИРАНИ . Вземането от партийни избраници на гласовете на на всички избиратели потвърждава , че " мислете и правилно гласувайте "е глупост и доказва , че посочените мнения на казващите я , също са глупости .
   Б. Посочените в точка " А "глупости са обясними със състава и работата на последния Парламент . В него влязоха най-много партии след 1989 година - 8. Половината от тях - АБВ , патриотите , рефоматорите и партията на Бареков - за пръв път бяха парламентарно представени . Те от създаването си до изборите говореха , че Бойко Борисов и ГЕРБ управляват лошо , затова не трябва да управляват , а ако те - новите партии - са в Народното събрание ще работят за ново , добро управление . Когато влязоха в Парламента новите партии поискаха Бойко Борисов да е премиер и те са в управляваща парламентарна коалиция с ГЕРБ . Бойко Борисов отказа коалиция с барековистите . Причината за поведението на новите партии е причината за поведението на всички парламентарно представени партии след 1989 година - келепира от властта . Ако на последните парламентарни избори всеки избирател беше гласувал за кандидат за депутат , в Парламента заради изборните закони и тяхното прилагане пак щяха да са само свързани с партии депутати и - даже и в него да имаше още нови партии - същността на работата му щеше да е същата .
  В. факт е , че българският парламент работи лошо . Някои , без да търсят причина в лоши изборни закони , предлагат за добро парламентарно управление глупостите , които анализирах . Те подчертават , че тяхното мнение е демократично . 
  Г. След 1989 година глупостите , за които говорих са основна част  от общественото мнение за изборите за държавно управление и съдействат за това управление . Управлявана така България бързо стигна дъното на Европа и четвърт век уверено стои там , а за 2016 година мястото й в света по свобода на медиите е 116 . Ако това управление продължи по същия начин още десетина години , тогава ще е краят на българската държава , защото българският етнос ще е малцинство от нейното население .
  Д. Глупостите са несъвместими с морала , знанието , логиката и истината .
   Мнения за управлението на България след 1989 година , които са основани на :
  1. Морала:
  - При задължително гласуване избраните трябва да са задължени да напуснат властта , когато избралите ги поискат оставката им заради неизпълнение на обещаното . 
  2. Знанието , логиката и истината :
  - Най-доброто противодействие на лошо изборно държавно управление е гарантирано узаконено напускане на властта от избраните , когато избралите ги поискат оставката им заради неизпълнение на обещаното . Липсата на тази гарантираност е най - доброто съдействие за лошо изборно държавно управление ;
  - Има привилегировани и дискриминирани избиратели и кандидати за власт ;
  - Добрите изборни закони съдействат за добро изборно държавно управление . Лошите изборни закони съдействат за лошо изборно държавно управление ; 
  - Изборните закони са лоши , защото избраните не са задължени да напуснат властта , когато избралите ги поискат оставката им заради неизпълнение на обещаното и защото не е избран нито един депутат и Президент , който не е свързан с партия .
  - Партийните избраници са независими от избирателите и са зависими от партийния си лидер ;
  - При провеждане на избори за управляващи държавата , доброволното мнение на дискриминирани избиратели , които искат техните представители във властта да са задължени да я напуснат , когато избралите ги поискат оставката им заради неизпълнение на обещаното , е да не гласуват за нито един от кандидатите за власт .
  Е. Човек доброволно говори глупости , когато :
  - ги разбира и с тях иска да излъже други;
  - вярва в тях , затова не иска да ги разбере , макар че може да ги разбере;
  - не може да ги разбере , но те му харесват .
   От някоя от горните групи е всеки , който след 1989 година говори за добро изборно държавно управление на България и в мнението му като истини са глупостите , които анализирах . Всеки от тях умишленоили неумишлено предлага или подкрепя грешно мнение за добро изборно управление на България . Пример : Предложеното мажоритарно гласуване с референдума на Слави , с което нямало да се избират партийни послушковци , а щели да се избират личности , които ще управляват добре . Но шоуменът :
  - не казва , че имаше мажоритарен избор на 31 депутати в българския Парламент . Тогава всички избрани - 26 от ГЕРБ и 5 от ДПС - бяха послушни на партийните  си лидери 
  - лъже , че такъв избор има в ЕС , а истината е , че има само подобен избор , а и той не казва , как се провежда този избор .
   Премълчаното от Слави и неговата лъжа доказват , че неговата истинска цел ,заради която проведе референдума , е различна от целта , която обявява . 
   Повечето от гласувалите за предложения от Слави мажоритарен избор , не искаха или не можеха да разберат , за какво гласуват
.











Гласувай:
14


Вълнообразно


1. pvdaskalov - * ! *
01.03.2017 18:35
По принцип си прав, но аз бих допълнил, че е изключително важно да се въведе ИЗБИРАТЕЛЕН ЦЕНЗ и то образователен.Тогава неграмотникът и този, дето си продава гласа за две кебапчета и чаша бира няма да решава моята съдба, на децата и на внуците ми.
Честита Баба Марта, учителю!
П и е р
цитирай
2. stariatb - Най-много в постинга ви харесвам ...
09.03.2017 23:35
Най-много в постинга ви харесвам интереса ви към обществено-държавните въпроси, защото сме държава, т.е. вид общество и съм убеден, че възможностите на обществото са по-големи от тези на индивида.. Затова са и по-важни.
Идеята би трябвало да бъде, чрез масов и свободен избор, да удостоим на управленчески длъжности в държавата си заинтересовани за съгражданите, честни, знаещи и можещи лица, които незабавно да отзоваваме при загуба на тези качества. А методите на управление да бъдат прозрачни, задълбочено обсъждани и по този начин максимално полезни за всеки от нас.
Но не става така!
Мисля, че бедата е в човешкия егоизъм, който обладава голяма част от хората и предизвиква в тях упорит стремеж да властват над останалите от обществото. /Даже, често, без видима полза за тях/...
Затова, мисля,че е важно срещу действията на такива да се борим...
Желая ви здраве и успехи!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 666940
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031