Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2016 15:49 - Смяна на глупавия държавен девиз
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3200 Коментари: 7 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  А.Имаме народна мъдрост " Сила без разум сама се съсипва", но девизът на България е " Съединението прави силата". Нито от него, нито от приказката , от която изразът е" поука " се разбира, че за съединението трябва разум . 
 Б. Мненията, които човек може да провери с разум, са верни, безсмислени и грешни.
      Проверимо с разум мнение, което без разумна проверка е прието за вярно, безсмислено или грешно , а такава негова проверка доказва , че то е различно от приетото , е ГЛУПОСТ. Пример: Глупост е проверимо с разум мнение, което без разумна проверка е прието за вярно, а такава негова проверка доказва, че е грешно.
     "Съединението прави силата" -като" поука" от известната приказка- е проверимо с разум мнение, което без разумна проверка е прието за вярно. Негова разумна проверка с народната мъдрост" Сила без разум сама се съсипва" , доказва , че е грешно, защото от него се разбира, че съединение с разум и съединение без разум правят трайна сила. Поне за това девизът на България е глупост и трябва да се смени. 
 В. Чрез " Съединението прави силата"- като" поука" от известната приказка- лесно се манипулират имащите позитивно мнение. Те съставят своето мнение според желанията си , а не според разума си, затова нямат реална представа за Света, което и да е от него и себе си. Те вярват, че в човешките взаимоотношения Доброто винаги е по-силно от Злото , затова за тях " поуката" от известната приказка е достатъчна, за да вярват, че всяко човешко съединение прави сила, която съединените ползват за добро. Примери доказващи тяхното маниполиране:
 1.Те вярват на кандидати за власт , които им обещават мед и масло и гласуват доброволно за тях, без да искат гаранции за отстраняването им от властта при неизпълнение на обещаното.
 2.Те винаги подкрепят мнението си за девиза на България със съединението на българския народ през 1885 г.. Заради многото слаби български съединения, тяхното мнение е сравнимо с мнението: Всички български граждани да играят тото, за да спечели всеки от тях джакпота . 
 Заради вкоренени предразсъдъци в общественото мнение изразът "Съединението прави силата" - като "поука" от известната приказка е приет от обществото за верен , без негова разумна проверка. Чрез такава негова проверка с народната мъдрост " Сила без разум сама се съсипва", човек с реално мнение разбира, че девизът на България е глупост .
 Г.Управлението на държавата съединява чрез законите и тяхното прилагане всички в нея доброволно и недоброволно. Народ , които е съединен от управление , което не е в негов интерес, е слаб . То се осъществява зле или от некадърни управляващи или от умни управляващи, които ползват властта само за келепира от нея. 
 Управление, което се избира , не е в интерес на народа, когато чрез изборните закони и тяхното прилагане:
 -Се облагодетелстват едни избиратели и кандидати за власт и се дискриминират други избиратели и кандидати за власт;
 -Не се гарантира отстраняване от властта по волята на избирателите на управляващи , които не изпълняват обещаното.
 Такива бяха изборните закони в социалистическа България, такива са те и в постсоциалистическа България . 
 Д.Изразът " Съединението прави силата " , разглеждам самостоятелно, не е проверимо с разум мнение, защото е двусмислица . От нея се разбира, че съединението е правещо силата и , че силата е правеща съединението. За избягване на двусмислицата има мнение , девизът на България да е " Съединение-то прави силата". С мнението двусмислицата се избягва , но глупостта остава . 
 Е.Само доброволно съединение на умни и честни помежду си хора прави трайна сила . С нея те според възможностите си правят добро или зло . Такова съединение практически не е приложимо за държава , поне защото в нея винаги има честни и лъжци. Затова всяка идея за доброто на народа, като започне да се прилага, съединява искащи нейното изпълнение и искащи да използват съединението само за своя келепир. Такива съединения почти винаги правят народа слаб , ако в тях няма възможните гаранции за недопускане до властта и за отстраняване от нея на келепирджиите . А глупостта " Съединението прави силата" , не може да учи, в законите за избор на властващи да има такива гаранции. С тази глупост на герба си България пише своята история от 1879 г. до днес...
 Ж. Един девиз , който е мъдрост: " нищо на думи". Той е на основаното през 1662 г. Английско кралско дружество и се разбира еднозначно : мнението на неговите членове да е проверено с опит . 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 1. Постингът е следствие от постинга в този блог Глупостта " Съединението прави силата " .
 2.Повече за позитивното мнение виж в постинга в този блог " Пътят към Ада е послан с позитивни мнения ".



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nalia - Относно мъдростите ни
12.01.2016 10:28
имаме и други, които си противоречат: Не оставяй днешната работа за утре - Работата не е заек да избяга :-)
Поздрави
nalia
цитирай
2. kvg55 - "Съединението прави сила...
24.01.2016 23:09
"Съединението прави силата" е отдавна изпразнен от съдържание девиз.
Веднага след съединението от 1885-та година.
Добър логически анализ сте направили, но управниците не четат блога.
цитирай
3. mihailts - Тоталитаризъм
27.01.2016 15:00
Фашизмът и социализмът доказаха неприложимостта на " Съединението прави силата" - като " Поука" от известната приказка - в тоталитарни държави.
Безспорно, тоталитаризмът е лош , но в някои случаи е бариера против глупостта.
цитирай
4. mihailts - Въпрос...
27.01.2016 15:06
Въпрос към тези от съставящите мнението си само според своите желания, които искат девизът на България да е мъдрост и затова не разбират , че е глупост : Защо в постсоциалистическа България депутатите не се съединяват за определяне и решаване чрез силата на съединението на проблемите на управлението, с което тя бързо стигна дъното на Европа и вече четвърт век уверено стои там .
Жокер: Партиите ръководителки.
цитирай
5. mihailts - За добро или зло е силата?
27.01.2016 15:11
От " Съединението прави силата " -като " поука" от известната приказка - не се разбира , дали за добро или зло им трябва силата на съединените . Затова мнението , което е резултат на вкоренени предрасъдъци, че девизът на България учи на добро, е лъжа. Чрез нея се доказва , че той не е мъдрост, за каквато е приет без разумна проверка, а е глупост.
цитирай
6. zaw12929 - От " Съединението прави си...
09.02.2016 23:49
mihailts написа:
От " Съединението прави силата " -като " поука" от известната приказка - не се разбира , дали за добро или зло им трябва силата на съединените . Затова мнението , което е резултат на вкоренени предрасъдъци, че девизът на България учи на добро, е лъжа. Чрез нея се доказва , че той не е мъдрост, за каквато е приет без разумна проверка, а е глупост.


Този девиз съответства за 1885- Съединението
Въпросът е, че сме 2016 година, а живеем два века назад и се борим с турското робство и се зъбим на Турция и на света...да, не сме актуални с този девиз, а какъв предлагате?!
цитирай
7. mihailts - Новият държавен девиз.....
20.02.2016 09:00
Новият държавен девиз да се определи с всенародно обсъждане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667129
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27318
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031